van der Horst

24H Le Mans: Maxime Martin: "BoP-aanpassing brengt ons in het peloton"

Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
Nadat Aston Martin tijdens de voorbereidingen op de 24 Heures du Mans constant vijf tellen moest toegeven op de snelste wagens uit het GTE Pro-veld, kwam gisteravond het verlossende nieuws van een Balance of Performance-aanpassing. De monteurs gingen meteen aan de slag en de rijders konden deze aanpassing uitproberen tijdens de warm-up vanochtend. Autosport.be trok naar Maxime Martin met de vraag of het verschil nu effectief kleiner is geworden...
Maxime Martin op de parade bij zijn fans
Maxime Martin op de parade bij zijn fans
"Zowel Alex, Johnny als ikzelf hebben vanochtend de wagen kunnen uitproberen en ik voel effectief een verschil hoor. De topsnelheid is ook toegenomen, maar de BoP-aanpassing geeft ons alleen een aansluiting naar het peloton. Het gat met de BMW's en de Corvette's is denk ik wel gedicht, maar we komen nog tekort op de toppers. Het hele weekend is het verschil vijf seconden en ik denk dat we er een tweetal hebben teruggewonnen. Het effect van de aanpassing zal bovendien miniem zijn in de long-run's", aldus Martin.

Lees ook: ACO wijzigt alsnog de BoP in de GT klasse - Porsche en Ford krijgen gewicht bij

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zaterdag 16 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons