van der Horst

24H Le Mans: Na 1H: Toyota controleert - Porsche en Ford aan elkaar gewaagd

Start 24H Le Mans 2018
Start 24H Le Mans 2018
De 86e editie van de 24 uren van Le Mans is zonder grote incidenten van start gegaan. Zoals verwacht heeft Toyota de wedstrijd stevig in handen na 60 minuten wedstrijd. De TS050 Hybrids lieten meteen zeer snelle chrono's optekenen die ruim onder die van vorig jaar doken, getuige daarvan de 3:17.658 van Sebastien Buemi in de #8. Laatstgenoemde verloor bij de start even de leiding aan de #7 van Mike Conway, maar even later wisselden de wagens op de Hunaudières weer van positie in een manoeuvre dat veel weg had van teamorders. Eerste achtervolger is de SMP Racing BR01 #17 van Stéphane Sarrazin op meer dan een minuut. De Fransman vocht in de openingsfase met de Rebellion Racing R13 #3 van Thomas Laurent, maar kon na de pitstops wat afstand nemen.
Bij de start was er een klein incident met de andere Rebellion LMP1, waarbij André Lotterer in de remzone voor de Dunlop Chicance even contact maakte met de Toyota #8 (zie foto) en daarbij de volledige voorkant van de wagen verloor. Lotterer raakte vervolgens ook even de DragonSpeed BR1 van Ben Hanley die daardoor spinde. Er was even sprake van wat licht gedruppel, maar de regen zet voorlopig niet door. Zowel de ByKolles CLM P1/01 als de Ginetta's kenden al problemen maar bevinden zich nog steeds in de buik van het LMP2-veld. Die LMP2-klasse wordt momenteel aangevoerd door de G-Drive Racing Oreca 07 #26 van Jean Eric Vergne.

GTE-Pro zorgde meteen voor het nodige spektakel. In eerste instantie sloegen de Porsche #91 en #92 in formatie een klein kloofje op de Ford GT's, maar na de pitstops verloor de #91 van polesitter Gianmaria Bruni wat terrein en viel terug naar de derde plek. De "pink pig" Porsche 911 RSR #92 voert momenteel het veld aan in handen van Michael Christensen, voor de Ford GT #68 van Dirk Müller. Zowel Ferrari, Corvette als BMW kunnen zich redelijk goed mengen vooraan, enkel Aston Martin hinkt nog steeds hopeloos achterop.

--- Uitslag 24 Heures du Mans 2018 - Na 1H (pdf) ---

Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op zaterdag 16 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons