van der Horst

24H Le Mans: Nascar met Hendrick Motorsports richting Le Mans in 2023

Hendrick Motorsports Chevrolet Camaro
Hendrick Motorsports Chevrolet Camaro
Aan de vooravond van de 1000 Miles of Sebring kwamen NASCAR en Hendrick Motorsports met spectaculair nieuws naar buiten. Beide entiteiten gaan samenwerken om volgend jaar aan de start te verschijnen van de 24 Heures du Mans met aangepaste Next Gen Chevrolet Camaro ZL1 onder de vlag van Garage 56. Hiermee zien we een terugkeer van de Amerikaanse stockcars naar de Franse klassieker voor het eerst sinds 1976.
Voor dit initiatief wordt er gerekend op verschillende partijen want naast NASCAR en Hendrick Motorsports voorzien IMSA, Chevrolet en Goodyear de nodige steun. Technische details zijn nog niet bekend, maar vermoedelijk zal deze wagen hybride aangedreven worden. Ook piloten zijn nog niet bekend, maar grote kanshebber wordt Jimmy Johnson, die vroeger uitkwam voor het team en het niet onder stoelen of banken steekt dat hij graag in Le Mans wil rijden.

Hiermee wordt Nascar de volgende in een illuster rijtje van Garage 56-deelnemers, dat voorbehouden wordt voor innovatieve wagens. Voordien waren er al onder meer de Nissan ZEOD RC, de Deltawing en afgelopen jaar nog de SRT41-Oreca van Frédéric Chausset.

Foto: Hendrick MotorsportsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24 Heures du Mans op donderdag 17 maart 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons