van der Horst

24H Le Mans: NEWSFLASH: Race voor eerste maal geneutraliseerd na ontplofte band (+ Video)

Jackie Chan DC Racing - Oreca
Jackie Chan DC Racing - Oreca
De 86e editie van de 24 Uren van Le Mans is voor de eerste keer geneutraliseerd. De oorzaak schuilt in het feit dat er veel debris ligt op de Hunaudières na een klapband op de Jackie Chan DC Racing Oreca 07 #38 linksvooraan. Net voor het aanremmen van de eerste chicane kreeg de proto met Gabriel Aubry aan het stuur een klapband, bijna tegen topsnelheid. De teamgenoot van Ho-Pin Tung, die vorig jaar nog winnaar werd in de LMP2-klasse en lange tijd in de running was voor de algemene overwinning, kon de wagen nog onder controle houden, maar moet quasi het ganse circuit afwerken met een gehavende Oreca. Om de stukken debris van de piste te ruimen, vaardigde de wedstrijdleiding een safety car uit.
Aan de leiding gaat Fernando Alonso in de #8 Toyota TS050 Hybrid, voor de zusterwagen #7 met José María López aan de knoppen. De twee Toyota's zitten elk achter een andere safety car.

UPDATE: Net voor het vierde uur werd volmaakt werd de wedstrijd weer vrijgegeven. Dankzij de timing van de pitstops geniet de Porsche #92 van onder meer Laurens Vanthoor nu een ruime voorsprong van een ruime minuut op de Ford GT #69.
Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in 24 Heures du Mans op zaterdag 16 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons