van der Horst

24H Le Mans: Newsflash: SMP proto (derde) crasht uit de race (+ Video's)

Crash SMP Racing #17
Crash SMP Racing #17
Na een rustig wedstrijdbegin volgen de safetycar-interventies zich vrij snel op bij het aansnijden van de volgende dag. Omstreeks half twee ging Egor Orudzhev hard van de baan halverwege de Porsche Curves, dezelfde plek waar even voordien Alex Lynn zijn Aston Martin #97 parkeerde. De 23-jarige Rus verloor geheel op zichzelf de controle over de SMP Racing BR1 #17 die vervolgens hard in de bandenmuur vloog. Op het moment van de impact lag de wagen in derde stelling, met iets meer dan twee ronden achterstand op de Toyota's.
De neutralisatie deed het tijdsverschil tussen de Toyota's - veroorzaakt door de vorige safety car - weer teniet. De TS050 Hybrid #8 ligt nu op kop met drie seconden voorsprong op de #7. De SMP BR1 #11 van Stoffel Vandoorne maakte een slechte getimede pitstop na de crash van de zusterwagen en ligt momenteel vierde achter de Rebellion R13 #3. In GTE-Pro behielden de Porsche #92 van Laurens Vanthoor en de Ferrari #51 van Daniel Serra hun voorsprong op de rest van het veld.

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op zondag 16 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons