van der Horst

24H Le Mans: Newsflash: Toyota #8 rokend de box in!

Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Net voor één derde wedstrijd diende Sébastien Buemi binnen te komen met de Toyota #8. Zodra de auto aan de garage stopte, was het duidelijk dat er remproblemen waren, meteen diende men rechts vooraan de fel rokende rem te koelen. De wagen verdween vervolgens in de pitbox. De wagen lag op een halve minuut van de leider in derde positie en was in strijd met de Porsche van Neel Jani. Rondenlang voor dit incident gebeurde kloeg Buemi over de boordradio reeds over problemen, maar het Toyota-team leek de bolide niet naar de box te willen roepen.

Update 23:00

Bij Toyota verwacht men een herstelling die qua tijd in de grootorde zal liggen van de herstelling bij Porsche. Net als bij de Porsche #2, was op de Toyota #8 de elektromotor vooraan beschadigd. Men gaat de voorste motor vervangen, net als een hoek van de ophanging en de batterij. Eén ding is zeker, de wagen gaat een pak tijd verliezen...
 

Update 0:50

De Toyota komt terug uit de pitbox na bijna twee uur met maar liefst 30 ronden achterstand op de leider.

Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zaterdag 17 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons