van der Horst

24H Le Mans: Newsflash: Zware crash Risi Competizione Ferrari (+ Video) - Update 5

Risi Competizione - Ferrari 488 GTE
Risi Competizione - Ferrari 488 GTE
Game over voor de Ferrari 488 GTE van Risi Competizione op klokslag vijf uur wedstrijd. De Ferrari met Pierre Kaffer achter het stuur kreeg een tik van de #28 TDS Racing Oreca 07 gepiloteerd door Matthieu Vaxiviere toen de proto de GT trachtte te dubbelen in het aanremmen van de eerste chicane op de Hunaudières. De LMP2-bolide kon zijn weg verderzetten, maar de Ferrari werd loeihard de vangrail in gekatapulteerd en mag een kruis maken over de 85e editie van de 24 Uren van Le Mans. Een slow zone werd ingesteld door de wedstrijdleiding, die ook aangaf het incident van nabij te bekijken. Het is zeer waarschijnlijk dat ook de vangrail vervangen moet worden.

Update 20:15

Ferrari is allerminst opgezet met de actie van de Fransman, zo blijkt uit de tweet die de Italianen de wereld in stuurden.

Update 20:18

De beelden van de crash...
 

That was unexpected 😲

Geplaatst door FIA WEC op zaterdag 17 juni 2017

Update 20:20

De wedstrijdleiding bevestigt net dat de vangrail beschadigd is en vervangen moet worden.

Update 20:35

Risi-teambaas Rick Meyer meldt dat Pierre Kaffer geen letsel lijkt te hebben opgelopen. "Hij lijkt in orde, hij raakte de vangrail niet met de neus, maar slechts met de zijkant."

Update 21:08

De wedstrijdleiding maakte zonet bekend dat het een stop and go penalty van maar liefst zeven minuten uitdeelt aan TDS Racing vanwege dit incident.

Foto: Racing Interational PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in 24 Heures du Mans op zaterdag 17 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons