van der Horst

24H Le Mans: Toyota onthult oorzaak van problemen in slotminuten editie 2016

De stilgevallen Toyota #5
De stilgevallen Toyota #5
Toyota heeft vandaag de oorzaak bekendgemaakt van de technische problemen die de TS050 Hybrid #5 deden stilvallen in de slotminuten van de 24 Heures du Mans 2016. Uit de analyse blijkt dat de Japanse constructeur het probleem zelfs heeft kunnen oplossen in de laatste ronde van de wedstrijd. Had de uiteindelijke winnaar, de Porsche #2 van Jani/Dumas/Lieb, dus één ronde achterstand gekend, dan had de bolide die als eerste de meet overschreden had, bizar genoeg niet gewonnen...
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Toyota meldt dat het defect op de wagen een technisch defect betrof op de aansluiting op de luchtleiding tussen de turbo en de luchtkoeler. Men geeft ook aan dat de knappe koppen bij Toyota Gazoo Racing getracht hebben het probleem op te lossen door de instellingen te wijzigen en hierin uiteindelijk ook gelukt zijn! Het was evenwel te laat om de ronde binnen zes minuten af te leggen... Het feit dat Nakajima de meet overschreed toen hij stilviel alvorens het team de oplossing kon vinden, had dus mogelijk verstrekkende gevolgen.

Toyota tast momenteel nog in duister over de exacte reden waarom het defect onstond, maar kan uitsluiten dat er een verband is met de motorproblemen die het team kende in Spa in mei.

Foto's: Racing International Photography



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons