van der Horst

24H Le Mans: Zowel Villorba Corse LMP2 als Porsche #94 zijn gerepareerd

Villorba Corse - Dallara P217 Gibson
Villorba Corse - Dallara P217 Gibson
De tweede kwalificatie op donderdagavond verliep erg hectisch en eiste ook twee belangrijke slachtoffers. Giorgio Sernagiotto crashte zwaar in de Villorba Corse Dallara #47, maar stapte gelukkig zonder kleerscheuren uit het wrak. Ook Sven Müller ging in de Porsche #94 hard van de baan, maar bleef zelf ook ongedeerd. Beide wagens zijn intussen gerepareerd en nemen gewoon de start. Bij beide bolides was er evenwel heel wat werk te verrichten en de mechaniekers leverde dan ook een huzarenstukje...
  • LTF
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Om de Porsche 911 RSR te herstallen, moest Porsche moest wel een reservechassis plus reserve-onderdelen laten aanrukken uit Duitsland. Een volledig nieuwe wagen werd opgebouwd en datzelfde geldt eigenlijk ook voor de LMP2 Dallara, al werd daar het chassis en de motor niet geraakt - dat was ook zowat het enige van de wagen dat nog gerecupereerd kon worden. Beide teams zullen straks om 15u gewoon vanop hun originele gridpositie de start nemen.

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zaterdag 16 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons