van der Horst

24H Le Mans: 24 maal de 24 uren van Le Mans voor Jan Lammers

Jan Lammers
Jan Lammers
“Mister Le Mans” Jan Lammers maakt in juni voor de 24ste keer zijn opwachting in de befaamde etmaalrace in het Franse Sarthe. De 61-jarige Nederlander stapt opnieuw in bij het Racing Team Nederland waar hij ditmaal team vormt met eigenaar Frits van Eerd en voormalig Formule 1-piloot Giedo van der Garde.
Antwerp Classic Salon - Jaguar XJR9 Le Mans 1988
Antwerp Classic Salon - Jaguar XJR9 Le Mans 1988
Jan Lammers schreef de wedstrijd in 1988, samen met teamgenoten Johnny Dumfries en Andy Wallace, op zijn naam met de Jaguar XJR-9 Group C. Met zijn 24ste deelname aan de 24 uur van Le Mans voegt de Zandvoorter zich bij een illuster gezelschap, want slechts 5 piloten kwamen vaker aan de start in de 90-jarige geschiedenis van de uithoudingsrace. Om goed voorbereid te zijn op de Franse klassieker, rijdt Lammers ook de openingsmanche van het FIA WEC “Super Season” 2018/19 te Spa-Francorchamps. Of hij het hele seizoen deelneemt, laat Jan Lammers nog open.

Jan Lammers
Jan Lammers
“Ik mag dan als 61-jarige nog relatief snel zijn, maar als er na Le Mans een snelle, jonge opvolger beschikbaar is, maak ik plaats in het belang van het team en van de resultaten”, aldus de Le Mans-legende. Racing Team Nederland heeft een Dallara P217 ingeschreven in de LMP2-klasse van het FIA World Endurance Championship 2018/19. Binnenkort zal Racing Team Nederland de verdere plannen presenteren op de officiële perspresentatie.

Foto's: Niels Vaeck, Antwerp Classic Salon & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in 24 Heures du Mans op maandag 29 januari 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons