van der Horst

24H Daytona: 50 wagens aan de start

Mazda DPi - Mazda Team Joest
Mazda DPi - Mazda Team Joest
Vandaag gaf het IMSA WeatherTech Sportscar Championship de voorlopige deelnemerslijst vrij voor de Rolex 24 at Daytona, waarop niet minder dan 50 wagens prijken. Hiermee evenaart men het record van de editie in 2018 en doet men het stukken beter dan bij de vorige editie, waar er maar 39 wagens aan de start verschenen. De volledige huidige lijst tekent ook volgende week present tijdens de kwalificatierace voor de Roar before the Rolex 24.
  • VR Racing
Bij de DPi's - de topklasse - zullen er zeven wagens aan de start verschijnen. Chip Ganassi Racing maakt er zijn wederoptreden nadat het Ford GT-programma twee jaar geleden afliep. MSR en Wayne Taylor Racing zijn geen debutanten meer, het worden wel hun eerste wedstrijdkilometers met de Acura DPi. Opvallend is dat bij de LMP2-klassehet aantal deelnemers verdubbelt tegenover vorig jaar. Dit komt voornamelijk dankzij de inbreng van Europese teams. Ook de nieuwe LMP3-klasse mag niet klagen met zeven deelnemers, waarbij het Belgische Mühlner Motorsport via hun Amerikaans team vertegenwoordigd worden.

BMW Team RLL - BMW M8 GTE
BMW Team RLL - BMW M8 GTE
De toekomst zag er voor de GT LM klasse niet rooskleurig uit na de finale in Sebring vorig jaar, maar toch kan men er nu rekenen op een veld van zes wagens. Grootste verrassing is dat BMW Team RLL alsnog aan de start zal verschijnen met twee BMW M8 GTE's. Al sinds de Mobil 12 Hours was het gissen of de Beierse constructeur ook dit jaar op Amerikaanse bodem ging starten. BMW en Team RLL gaan al met zekerheid hun titel van vorig jaar verdedigen, al is het nog niet duidelijk of zij het hele seizoen gaan afwerken. Net als de laatste jaren is de GT D klasse de bestgevulde klasse met 20 wagens van maar liefst acht verschillende constructeurs, al zal er dit jaar geen wagen van WRT aanwezig zijn en heeft Audi maar één ijzer in het vuur met het onbekende NTE Sport.

Hiermee zijn alle teams die zowel tijdens de Roar als tijdens de 59ste editie van start zullen gaan bekend. Wie de wagens gaat besturen wordt op een latere datum bekend gemaakt.

Foto's: Mazda Team Joest - BMW Motorsport  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons