van der Horst

24H Daytona: Action Express Racing zet extra wagen in voor Jimmie Johnson

Jimmie Johnson
Jimmie Johnson
Action Express Racing maakte bekend dat het voor de Rolex 24 at Daytona een tweede wagen zal inzetten, waarin de zevenvoudige NASCAR-kampioen Jimmie Johnson zal plaatsnemen. Zijn voormalige teambaas in de NASCAR, Rick Hendrick - Johnson stapt namelijk volgend seizoen over naar IndyCar - lekte per ongeluk het nieuws vorige maand, al was er toen nog niets zeker. Johnson gaat met zijn nummer 48 rijden en kan rekenen op een mooie equipe voor de klassieker in Florida.
Action Express Racing - Cadillac DPi-V.R
Action Express Racing - Cadillac DPi-V.R
Johnson zal namelijk het stuur delen met Simon Pagenaud, Kamui Kobayashi en Mike Rockenfeller. Alle drie hebben ze dan ook een rijke ervaring in het endurance-racen, waarbij Kobayashi in zijn twee deelnames aan de Rolex 24 telkens met de winst naar huis ging. Daarnaast zal er waarschijnlijk nog een tweede NASCAR-piloot uit de Hendrick Motorsports-stal richting Action Express Racing trekken. Naast Johnson liet Hendrick ook vallen dat Chase Elliot aan de start gaat verschijnen. Deze laatste zal naar alle waarschijnlijkheid naar de #31 gaan, waarop Pipo Derani, Felipe Nasr en Mike Conway al zeker zijn.

Foto's: Hendrick Motorsports - IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 5 december 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons