van der Horst

24H Daytona: Deelnemerslijst is bekend

Action Racing Express - Cadillac DPi-V.R
Action Racing Express - Cadillac DPi-V.R
In de maanden januari en februari staan er heel wat bekende endurance-wedstrijden op het menu. Terwijl de Hankook Dubai 24 Hours al afgewerkt is, loert de volgende 24-uurs race met een serieuze geschiedenis al om de hoek: de Rolex 24 at Daytona. 47 wagens zijn er ingeschreven over 4 klassen: 11 deelnemers bij de DPi, 4 in LMP2, 9 in GTLM en GT Daytona voert de forcing met 23 wagens. Veel bekende namen zullen er aan de start verschijnen in Florida, maar ook vele nieuwkomers tekenen present met ondermeer twee Belgen die hun debuut zullen maken op de Daytona International Speedway. Welke teams zullen strijden voor de overwinning en de daarbij horende Rolex-horloge kan u hieronder lezen.
  • Dreamdrive
Wayne Taylor Racing - Cadillac
Wayne Taylor Racing - Cadillac
Bij de DPi's is het vooral Cadillac dat de forcing voert en ook de meest prominente namen huist in de vorm van Fernando Alonso en Kamui Kobayashi, die uitkomen voor Wayne Taylor Racing. Acura en Mazda zetten twee DPi's in, terwijl Nissan met CORE Autosport één wagen in de strijd werpen. In de LMP2 is het de voormalige F1-piloot Pastor Maldonado die zijn debuut maakt op het ovaal van Daytona. Hij zal in één van de twee DragonSpeed Oreca's aan de start verschijnen.

WRT Speedstar - Audi R8 LMS Evo
WRT Speedstar - Audi R8 LMS Evo
In GTLM zijn ook alle verwachte merken aanwezig. Zo zal Laurens Vanthoor de race aanvatten met Earl Bamber, zijn vaste co-rijder in het IMSA-kampioenschap, en Mathieu Jaminet, vaste co-rijder in de endurance-races, voor Porsche. Ook wordt het uitkijken naar het debuut van Alex Zanardi in de speciaal gebouwde BMW M8 GTE. In de GT Daytona tekent GRT Grasser Racing Team present met drie van de vier piloten die vorig jaar de overwinning in de klasse pakten, maar uitkijken is het naar het debuut van de Belgen Dries Vanthoor (Montaplast by Land Motorsport) en Frédéric Vervisch (WRT Speedstar Audi Sport). Beiden tekenen present met de nieuwe Audi R8 LMS Evo.

--- Deelnemerslijst Rolex 24 at Daytona 2019 ---

Foto's: IMSA, Wayne Taylor Racing & Audi CanadaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 20 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons