van der Horst

24H Daytona: Grand Marshall en BoP voor Roar bekend gemaakt

Pierre Fillon, president van de ACO
Pierre Fillon, president van de ACO
Twee weken voor de start van de 59ste editie van de Rolex 24 at Daytona maakte de organisatie bekend wie de Grand Marshall wordt. Deze rol wordt voornamelijk gegeven aan prominente figuren uit de autosportwereld en dat is dit jaar niet anders. Deze editie gaat de eer namelijk richting ACO-voorzitter Pierre Fillon. Daarnaast heeft men ook de Balance of Performance bekend gemaakt voor de wedstrijd die zal afgewerkt worden tijdens de Roar en de grootste wijzigingen zijn vooral bij de GT's te vinden.
Voor Fillon is dit niet de eerste maal dat hij een speciale rol krijg tijdens de klassieker in Daytona. In 2014 was de Fransman de "honorary starter" - de persoon die de groene vlag mag laten wapperen bij de start van de race. Ditmaal zal hij de befaamde woorden "Gentlemen start your engines" mogen omroepen. Ook de naam van de honorary starter is bekend, deze rol zal naar Dan Davis van het immers bekende Brumos Racing gaan.

Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R
Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R
Wel belangrijk om weten is de Balance of Performance voor Roar, die een week voor de Roar before the Rolex 24 van start gaat. De organisatie maakte bekend dat maar liefst 11 van de 12 wagens in de GT-klasse wijzigingen moeten doorvoeren. Bij de GTLM is het vooral BMW dat het hardst getroffen wordt, waarbij de M8 GTE maar liefst 10 kg zwaarder moet worden en ook de sterkte van de turbo moet reduceren. Dat terwijl Corvette meer kracht krijgt maar eveneens ook 10 kg ballast extra aan boord krijgt. In GT Daytona krijgen alle wagens op de Mercedes AMG GT3 na een wijziging in hun voor- of nadeel.

Bij de DPi's is het Cadillac dat 10 kg moet meezeulen maar wel interessant is dat de LMP2's op een hoger toerental mogen rondrijden. Hiermee zullen zij dichterbij aansluiten bij de DPi's qua rondetijden en topsnelheid. Na de Roar kan dit nog wijzigen voor de hoofdrace die afgewerkt wordt in twee weken tijd.

Foto's: Racing International Photography - IMSA  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons