van der Horst

24H Daytona: Montaplast by Land-Motorsport verliest tweede plaats - WRT op podium

Montaplast by Land-Motorsport - Audi R8 LMS
Montaplast by Land-Motorsport - Audi R8 LMS
Vier dagen na de uitgeregende editie van de Rolex 24 at Daytona, kwam het nieuws naar buiten dat de Montaplast by Land-Motorsport Audi - die bestuurd werd door onder meer Dries Vanthoor - zijn tweede plaats kwijtspeelt. De reden is dat de zo gezegde amateur-piloot, in dit geval Riccardo Feller, niet zijn minimum rijtijd haalde nadat de stinttijden werden herbekeken, met als gevolg dat de groene Audi terug valt naar de 22ste plaats. Hierdoor stijgt de AIM Vasser Sullivan Lexus een trede hoger en mag uiteindelijk de WRT Speedstar Audi Sport met Frédéric Vervisch het laagste podiumtrapje innemen.
WRT Speedstar Audi Sport - Audi R8 LMS
WRT Speedstar Audi Sport - Audi R8 LMS
Door de twee rode vlagsituaties die de piloten zondag voorgeschoteld kregen, moesten ook de IMSA officials de minimum rijtijden herberekenen. Na de race werden de tijden van de Montaplast by Land-Motorsport Audi herbekeken en kwamen tot de constatatie dat Riccardo Feller 43 minuten te kort kwam op zijn minimum rijtijd. Hierdoor is het al het tweede jaar op rij dat het Duitse team bestraft wordt in de klassieker. Ook de Scuderia Corsa Ferrari werd bestraft nadat Toni Vilander zijn minimum rijtijd niet haalde doordat de wagen crashte tijdens de zware regenvlaag. Zij werden als laatste geklasseerd.

Foto's: Land-Motorsport - Audi SportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op donderdag 31 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons