van der Horst

24H Daytona: Recordpole voor Mazda

Mazda Team Joest - Mazda DPi
Mazda Team Joest - Mazda DPi
Gisterenavond werden de kwalificaties afgewerkt voor de Rolex 24 at Daytona en zowel bij de DPi's als bij de GT Daytona sneuvelden de officiële ronderecords. Oliver Jarvis reed met zijn Mazda DPi naar een 1:33.685 en zette zo het 26-jaar oude record met twee tienden scherper. De Brit stond al vroeg in de sessie vrij bovenaan, om uiteindelijk tegen het einde van het kwartier zijn chrono nog te verscherpen voor de beide Acura's. Maar liefst zeven wagen eindigden binnen een seconde. Een opvallend feit is dat de Mustang Sampling Cadillac - de winnaar van vorig jaar - geen tijd kon neerzetten nadat men problemen had met de remmen. Bij de LMP2's was het de Oreca van DragonSpeed met James Allen aan het stuur die de pole veroverde.
  • STX Motorhomes
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
In de GTLM was het Nick Tandy die met de Porsche 911 RSR #911 de pole bemachtigde. De Brit bleef met een 1:42.257 iets meer dan drie tienden voor op de polesitter van vorig jaar, de Corvette C7.R #3 van de Deense routinier Jan Magnussen. Op een derde plek eindigde Ryan Briscoe met de Ford GT #67 en Davide Rigon zette de Risi Competizione Ferrari op een vierde plek. De top vijf wordt vervolledigd door de tweede Porsche van Earl Bamber, teamgenoot van Laurens Vanthoor en Mathieu Jaminet. En dat het menens is in de klasse was zeker te merken aan de tijden. Alle negen wagens eindigden namelijk binnen een seconde.

Via Italia Racing - Ferrari 488 GT3
Via Italia Racing - Ferrari 488 GT3
In GT Daytona was het weer Ferrari die voor het derde jaar op rij de plak zwaait in de kwalificaties. Ditmaal was het de Braziliaan Marcos Gomes die met Via Italia Racing het ronderecord - dat vorig jaar nog gezet was door zijn landgenoot Daniel Serra - scherper stelde met een 1:45.257. Toch was het spannend in de klasse voor de pole positie. De Mercedes van Ben Keating kwam net 67 duizendsten te kort om de pole van de Ferrari af te snoepen. Op een derde plaats eindigde de Acura NSX (Honda) van Meyer Shank Racing. Ook hier zat iedereen dicht bij elkaar aangezien de top dertien zich binnen de seconde bevond. Belgen Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch zullen helaas zaterdag van iets verderop starten. Hun Audi's eindigden respectievelijk op een vijftiende en een twintigste plaats.

--- UITSLAG KWALIFICATIES ROLEX 24 AT DAYTONA ---

Foto's: Mazda Motorsports - Porsche - FerrariSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op vrijdag 25 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons