van der Horst

24H Dubai: Bijna 80 wagens aan de start

Start GT 24H Dubai 2019
Start GT 24H Dubai 2019
Terwijl 2020 om de hoek loert, geldt ditzelfde verhaal ook voor de Hankook 24H Dubai. In iets meer dan twee weken begint de eerste langeafstandswedstrijd van het jaar, een race die op korte tijd de stempel van klassieker verkreeg. Op dit moment staat de teller van de wagens die aan de start zullen verschijnen in de Verenigde Arabische Emiraten op ongeveer 80. Niet alleen de 24-uursrace staat er op het programma, heel de week staan er races op het menu.
  • Shopa
Traditioneel wordt het startschot van de Hankook 24H Dubai op donderdag gegeven, maar al vanaf dinsdag gaan de eerste races van start. Aangezien Circuit Zandvoort een make-over krijgt in opwachting van de Formule 1, moest de Nieuwjaarsrace van het Winter Endurance Kampioenschap verplaatst worden. Doordat Creventic eveneens organisator is van dit kampioenschap, viel de beslissing om de finale race op 7 januari te laten doorgaan op de Dubai Autodrome. Daarnaast zullen donderdag en vrijdag de deelnemers aan het F3 Asian Championship en de F4 UAE de degens kruisen.

Startgrid 24H Dubai 2019
Startgrid 24H Dubai 2019
Wat de deelnemerslijst van de 24 Hours zelf betreft, hebben er ondertussen al meer dan 70 wagens hun deelname bevestigd over de verschillende klassen heen en ook dit jaar zakken er weer een aantal toppiloten af naar de Emiraten. Zo zal Dries Vanthoor aanwezig zijn op één van de twee WRT-Audi's en is er daarnaast ook een special guest die voor de eerste maal zal deelnemen: tweevoudig kampioen in de Formule E, Jean-Éric Vergne. Van Belgische zijde trekt niet alleen de jongste Vanthoor richting het Midden-Oosten, naast hem zullen er nog veertien andere landgenoten aan de start komen met ondermeer Tom Boonen, Gilles Magnus, Nico Verdonck, Pierre-Yves Paque, Vincent Radermecker, Raphaël van der Straten, Michiel Verhaeren en Jimmy de Breucker. 

Foto's: 24H Series powered by Hankook  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons