van der Horst

24H Nürburgring: Frikadelli Ferrari pakt onverwachte zege voor BMW van Vanthoor en Martin

Frikadelli Racing - Ferrari 296 GT3
Frikadelli Racing - Ferrari 296 GT3
Een beetje tegen de verwachtingen in pakte vanmiddag de Frikadelli Ferrari #30 de zege in de 24 Uur van de Nürburgring. David Pittard, Earl Bamber, Nick Catsburg en Felipe Fernandez Laser mogen hun naam dus bijschrijven in de analen van de legendarische etmaalrace in de 'Groene Hel'. Zowel Maxime Martin als Dries Vanthoor reden nog een erg sterke laatste stint in de Rowe BMW #98 maar de Ferrari was ongrijpbaar. Zij eindigden samen met Marco Wittmann en Sheldon Van der Linde als tweede, de laatste podiumtrede was voor Marciello, Stolz, Ellis en Mortara (Haupt Mercedes #4).
  • Hamofa Performance
Rowe Racing - BMW M4 GT3
Rowe Racing - BMW M4 GT3
Het is meteen de eerste zege voor Ferrari in de 24 Uur van de Nürburgring, en de eerste grote overwinning voor de nieuwe 296 GT3. Frikadelli stond dus aan de start met een gloednieuwe GT3-bolide en, gezien de belangrijkheid van deze wedstrijd bij de talrijke Duitse constructeurs, was het toch een verrassing dat de Italiaanse bolide standhield. Al tijdens het eerste wedstrijduur ging de Ferrari aan kop om deze tot aan de finish vast te houden.

Zo'n 235.000 toeschouwers zakten over het gehele weekend af naar de Nürburgring, waar met 162 ronden meteen ook het afstandsrecord werd scherper gesteld door de Ferrari.

Gilles Magnus pakte bij zijn debuut in de 'Groene Hel' de dertiende plaats in de Car Collection Audi #22. Eén plaatsje verder bracht Maxime Dumarey de ProSport Aston Martin #28 als veertiende aan de meet.

Dinamic - Porsche 911 GT3 R
Dinamic - Porsche 911 GT3 R
De meeste Belgische zegekandidaten zagen vannacht en vanochtend echter hun kansen in rook opgaan. Frédéric Vervisch, vorig jaar nog winnaar van de wedstrijd, reed een sterke eerste stint en kort voor middernacht reed de startnummer 1 zelfs aan de leiding. Een lange tijdstraf sloeg de Audi echter terug en tot overmaat van ramp werd onze landgenoot slachtoffer van een oliespoor van een andere auto, einde oefening. Ook de Belgische Porschisten kenden pech, zowel Alessio Picariello (Falken #33) als Laurens Vanthoor (Dinamic Porsche #54) zagen de finish niet toen vanochtend hun teamgenoten in contact kwamen met een tragere deelnemer.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zondag 21 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons