van der Horst

24H Nürburgring: Laurens Vanthoor snelste in Q2 - Namen Top Qualifying bekend

Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Laurens Vanthoor heeft de snelste tijd gereden in de tweede kwalificatie-sessie voor de 24 uren van de Nürburgring. Onze landgenoot zette een 8:18.449 op de tabellen met de Manthey Racing Porsche 911 GT3 R #911 en was daarmee 1.003s sneller dan de Konrad Motorsport Lamborghini Huracan GT3 Evo van Marco Mapelli.
Op minder dan een uur van de top-qualifying gaf de organisatie eindelijk de lijst vrij van de 28 wagens die om 19u mogen deelnemen aan de ultieme sessie. Twee Belgen werden door hun team geselecteerd om voor de pole te strijden. Voor Porsche is dat uiteraard Laurens Vanthoor, terwijl Frédéric Vervisch meteen na de eerste WTCR race mag overstappen in de Phoenix Audi #4. Zij gaan respectievelijk als vijfde en zevende de baan op.

Voornaamste afwezige is de Audi Sport Team Car Collection Audi van Markus Winkelhock, Christopher Haase, Marcel Fassler en Rene Rast. Ook de Falken BMW M6 GT3 van Jens Klingmann, Alexandre Imperatori, Peter Dumbreck en Step Dusseldorp schoot te kort, net als de Frikadelli Porsche 911 GT3 R #30.

De volledige lijst van wagens en rijders die doorstoten naar de top-qualifying kan u HIER terugvinden.

Foto: PorscheSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op vrijdag 21 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons