van der Horst

24H Nürburgring: Na 1H: Gevecht om de leiding tussen Mercedes en Porsche

Start 24h Nürburgring 2019
Start 24h Nürburgring 2019
De start van de 24 Uren van de Nürburgring verliep vanmiddag om 15u30 onder een loden zon. De van pole gestartte Maro Engel in de Black Falcon Mercedes #2 nam meteen het commando, op de hielen gezeten door de beide 'Grello' Manthey Porsche's. Na zeven ronden of één uur wedstrijd kwamen de beide koplopers samen naar binnen voor hun eerste pitstop, Estre op de tweede plek in de #911 die hij deelt met Laurens Vanthoor. Patrick Pilet kwam in de zusterwagen met startnummer 1, die vorig jaar won, als eerste van de koplopers pitten na zes ronden of een goeie 50 minuten en nam zo nipt de leiding over.
Audi Sport Team Phoenix - Audi R8 LMS
Audi Sport Team Phoenix - Audi R8 LMS
Pierre Kaffer nam een matige start en nestelde zich gedurende het eerste uur net binnen de top tien in de Phoenix Racing Audi #4 waarop we ook Frédéric Vervisch en Dries Vanthoor in actie zien. Marc Basseng nam de start in de Hyundai Veloster #171 die hij deelt met Nico Verdonck, die auto flirt momenteel met de top 50 algemeen en ligt tweede in de TCR-klasse, achter de zusterwagen. Pieter Denys is momenteel vierde in de V4-klasse in de JJ Motorsport BMW #147 terwijl de Toyota GT86 Cup van AMC Sankt Vith (#123) zevende ligt in SP3.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zaterdag 22 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons