van der Horst

24H Nürburgring: Na 1H: Porsche en Mercedes vechten voor leiding - Eerste regen is een feit

Start 24H Nürburgring 2021
Start 24H Nürburgring 2021
De 49e editie van de 24 Uren van de Nürburgring werd onder een dreigend wolkendek op gang geschoten. De van pole vertrokken Nick Catsburg was de leiding in de Rowe Racing BMW #1 al snel kwijt aan de sterk begonnen Luca Stolz (HRT Mercedes #4), die zelf op de hielen werd gezeten door Kévin Estre in de "Grello" Manthey Porsche #911. De twee kemphanen waren tijdens het eerste uur de smaakmakers van de race, zij vochtten ettelijke duels uit om P1.
  • St. Paul
Nick Catsburg wist bij de start nog de leiding vast te houden
Nick Catsburg wist bij de start nog de leiding vast te houden
Slechts enkele auto's kozen bij de start al voor regenbanden, zij kregen pas na een half uur gelijk wanneer het erg hard begon te regenen in Aremberg, Schwedenkreuz en Flugplatz. Heel wat schuivers van vooral minder goden zorgden ervoor dat vooraan het te volgen plan duidelijk was: binnenkomen en regenbanden laten monteren. De eerste pitstop van de meeste GT3's kwam dus al na vier of vijf in plaats van de gebruikelijke acht ronden. Na de wissel is de leiding nog steeds voor Estre, voor Stolz en Catsburg. Het trio vooraan heeft 15 seconden bonus op de achtervolgers.

Foto's: Racing International Photography & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zaterdag 5 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons