van der Horst

24H Nürburgring: Na 20H: Porsche (Vanthoor) op kop - hevige strijd om het podium

Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
De Manthey Porsche #911 van ondermeer Laurens Vanthoor heeft de nacht goed overleefd en rijdt vanochtend met nog zo'n vier uur op de klok nog steeds aan de leiding. Kevin Estre heeft momenteel een voorsprong van een kleine twee minuten op de merkgenoten van Frikadelli Racing (#31). Daarachter is de strijd om het podium erg spannend met drie wagens op een zakdoek.
Drie wagens strijden momenteel om de derde plek
Drie wagens strijden momenteel om de derde plek
De Phoenix Racing Audi #4 met Dries Vanthoor aan boord was in duel met René Rast in de Audi van Land Motorsport. Zij kregen bij het buitenrijden van de pits zo'n half uur geleden de Black Falcon Mercedes #6 van Gabriele Piana tussen zich. Vanthoor hield goed stand maar achter hem ging het zonet alsnog fout. Rast wou voorbij de Mercedes op de rechte lijn van Döttinger Höhe maar Piana deed de deur dicht. Een klein contact was genoeg om de Mercedes een lekke band te bezorgen, de bolide was gelukkig niet ver meer van de pits verwijderd. Vanthoor heeft daardoor nu een seconde of tien bonus op de als vierde geklaseerde Rast.

JJ Motorsport - BMW 325i
JJ Motorsport - BMW 325i
In de TCR-klasse rijdt de Hyundai Veloster #171 van ondermeer Nico Verdonck op een solide tweede plaats, algemeen liggen zij net buiten de top 50. De BMW 325i van JJ Motorsport kende heel wat problemen, ze verloren al vrij snel de vierde versnelling en vanochtend vroeg diende de servopomp te worden vervangen. De BMW van Gregory Eyckmans, Bruno Beulen, Pieter Denys en Rory Penttinen rijdt wel nog steeds op een vierde plaats in de V4 klasse. De Toyota GT86 #123 van AMC Sankt-Vith is tweede in de SP3-klasse, momenteel zit Olivier Muytjens achter het stuur.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zondag 23 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons