van der Horst

24H Nürburgring: Na 4H: Mercedes leidt voor Porsche (Vanthoor) en Audi

Black Falcon - Mercedes AMG GT3
Black Falcon - Mercedes AMG GT3
De strijd vooraan in de 24 Uren van de Nürburgring is een onderonsje van Duitse merken. Momenteel bestaat de top drie wel uit drie verschillende constructeurs; Manuel Metzger leidt nog steeds in de van pole vertrokken Black Falcon Mercedes #2 voor Earl Bamber in de Manthey Porsche #911. Laurens Vanthoor is daardoor beste Belg momenteel, de zusterwagen met nummer 1 werd vroeg in de wedstrijd teruggeslagen door een lekke band. Derde is René Rast in de eerste Audi, de startnummer 14 van Team Car Collection. Alles ligt echter nog open vooraan.
Phoenix Racing - Audi R8 LMS
Phoenix Racing - Audi R8 LMS
Frédéric Vervisch heeft inmiddels het stuur genomen van de Phoenix Racing Audi #4, hij rijdt rond op de negende plaats en zit op minder dan twee minuten van de leider. Manuel Lauck rijdt op de vierde plaats in de TCR-klasse in de Hyundai Veloster #171 met ook ondermeer Nico Verdonck. De JJ Motorsport BMW 325i #147 zien we op de vijfde plaats in de klasse V4, momenteel zit de Fin Rory Penttinen achter het stuur, hij nam over van Gregory Eyckmans. Olivier Muytjens rijdt dan weer rond op de vijfde plaats in SP3 in de Toyota GT86 Cup van AMC Sankt Vith (#123).

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zaterdag 22 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons