van der Horst

24H Nürburgring: Na 8H: Porsche van Vanthoor op kop

Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Nadat Mercedes de beginfase van de 24 Uren van de Nürburgring domineerde was het eerste achtervolger Porsche dat met het vallen van de avond de leiding overnam van de Black Falcon #2. De startnummer 911 van ondermeer Laurens Vanthoor ging op de snelle rechte lijn van Döttinger Höhe met twee wielen over het gras om de Mercedes te passeren, en met succes. Momenteel zit Michael Christensen achter het stuur, hij heeft nu een dikke twee minuten voorsprong op eerste achtervolger Franck Mailleux in de Scuderia Cameron Glickenhaus SCG003.
  • Powercars
Phoenix Racing - Audi R8 LMS
Phoenix Racing - Audi R8 LMS
De beste Mercedes is momenteel de Mann Filter #48 van Maxi Götz op P3. Achter de Frikadelli Porsche #31 van Matt Campbell zien we op de vijfde stek de Phoenix Audi van Frédéric Vervisch en Dries Vanthoor. Momenteel zit Frank Stippler aan het stuur, er moet volgens Vervisch echt hard gereden worden om het tempo van de toppers bij te houden. Hun achterstand op de leider bedraagt na één derde wedstrijd iets meer dan drie minuten.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zaterdag 22 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons