van der Horst

24H Nürburgring: NEWSFLASH: Voordeel BMW na terugkeer regenweer

ROWE Racing - BMW M6 GT3
ROWE Racing - BMW M6 GT3
Nadat rond 12 uur iedereen was overgestapt op slicks, is de regen iets voor 14u teruggekeerd naar de Nürburgring. Bij de eerste neerslag maakten de twee leiders, de Car Collection Audi #3 en de ROWE BMW #99, elk een andere keuze. De Audi bleef buiten, maar de BMW dook na een 'stint' van amper drie ronden terug de pit in om regenrubber op te leggen. Christopher Haase had vervolgens alle moeite van de wereld om zijn Audi R8 op de natte piste te houden met slicks. Nadat de #3 een ronde later pitte, was de leiderswissel een feit. Nick Catsburg heeft met de BMW #99 momenteel een comfortabele (maar verre van geruststellende) voorsprong van zo'n 40 seconden op Haase in de Audi #3.
Bovendien kwam de regen op het ideale moment voor de Phoenix Audi #1. Net op het ogenblik dat Stippler het stuur moest overhandigen aan Dries Vanthoor, kon de #1 regenbanden monteren - zonder extra stop dus. Daarmee is hun handicap van een (verwachte) extra pitbezoek weggewerkt en zit de top drie terug op hetzelfde ritme. Vanthoor volgt in derde stelling op zo'n 10 seconden van de zuster Audi-#3.

Foto: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op zondag 27 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons