van der Horst

24H Portimão: Beslissing in Portugal: de seizoensfinale 24H SERIES powered by Hankook

Hankook 12H RED BULL RING 2017
Hankook 12H RED BULL RING 2017
Natuurlijk is het heel vroeg om al eind augustus een seizoensfinale te houden, maar er is een goede reden voor, want vele teams sturen hun auto’s en materiaal naar de Verenigde Staten voor de première van de Hankook 24H COTA (10-12 november 2017). De race op het Circuit Of The Americas telt niet mee voor de 24H SERIES, maar wordt wel meegenomen voor het Championship of the Continents. Allereerst echter gaat de volledige aandacht uit naar de Hankook 24H PORTIMAO (25-27 augustus), waar de strijd om de titels in de 24H SERIES powered by Hankook 2017 wordt beslist. Tijdens deze race wordt anderhalf keer het normale aantal punten verdeeld, zodat spanning in de Portugese Algarve-streek gegarandeerd is.
  • LTF
Autódromo Internacional do Algarve
Autódromo Internacional do Algarve
De race op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimao is het eerste evenement van de CREVENTIC SERIES powered by Hankook in Portugal. Het circuit werd in oktober 2008 geopend en er vonden sindsdien ondermeer wedstrijden plaats voor het WK Superbikes, het FIA GT1-WK, de Blancpain GT Series, de TCR International Series, het FIA WK Toerwagens en het FIA EK Formule 3. Ook werd de baan gebruikt voor Formule 1-tests.
 
In de klassen A6, 991 en SP2 zijn de meeste reguliere teams ook in Portugal van de partij, inclusief de teams Herberth Motorsport, Scuderia Praha en Car Collection Motorsport, dit seizoen allemaal al algemeen  racewinnaars in de 24H SERIES powered by Hankook. Interessant is vooral het 24-uursdebuut van de Mercedes-AMG GT4 in handen van het Duitse team Black Falcon. Ondanks dat een week na de race in Portimao de Hankook 24H BARCELONA op het programma staat, zijn er ook toerwagens, met vijf teams in de TCR-klasse en twee inschrijvingen in de klasse A3. Opvallend is de deelname van Sir Chris Hoy, zesvoudig Olympisch kampioen en elfvoudig wereldkampioen wielrennen, die al een aantal jaren actief is in de lange-afstandsracerij. De Schot komt in actie met een Honda van het team Parkalgar Racing.
 
In het algemeen GT-teamklassement staan Hofor-Racing en PROsport performance gedeeld aan de leiding, op slechts twee punten gevolgd door Herberth Motorsport en 14 punten voor de Belgische teams Speedlover en VDS Racing Aventures, die gedeeld derde staan. Slechts één punt daarachter volgt Car Collection Motorsport op de vierde plaats. In het algemeen toerwagen-teamklassement staan de beide inschrijvingen van het Team Altran Peugeot op de eerste en tweede plaats met een verschil van zes punten. De Zwitserse Chantal Kroll is al zeker van wederom een titel in de Ladies’ Cup, terwijl de Duitser Max Edelhoff in het rookie-klassement een comfortabele voorsprong heeft.
 
Na de rent-a-car rides en optionele privétests op donderdag 24 augustus begint het evenement officieel op vrijdag 25 augustus met de vrije training van 14.00 tot 15.30 uur, gevolgd door de kwalificatie in twee groepen van 16.45 tot 18.30 uur en de avondtraining van 20.30 tot 22.00 uur. Op zaterdag is er van 11.00 tot 11.30 uur een warm-up. De race start om 15.30 uur en eindigt zondag op hetzelfde tijdstip, waarna de prijsuitreiking volgt.
 
Hankook is de exclusieve bandenleverancier en titelsponsor van het evenement. Panta racing fuels is de officiële brandstofleverancier van de CREVENTIC SERIES powered by Hankook. BRM is partner van de tijdwaarneming en stelt de trofeeën voor de prijsuitreiking ter beschikking. SPAA05 levert LED-display’s voor alle auto’s die de positie in de race weergeven. De volgende bedrijven zijn met verkoop- en servicestands aanwezig in de paddock: DRD international voor pitbox-inrichting en wanden, Shiny Wheels voor wielenreiniging, Speedcom voor radio-apparatuur en ondersteuning en Global Crave voor vers geperst sinaasappelsap.
 
Livetiming en livestreaming van de race in HD-kwaliteit met commentaar van Radiolemans.com is beschikbaar via de website van de serie. De stream is ook te vinden op het Youtube-kanaal van de serie. Regelmatige updates zijn er op Twitter (@24HSeries), Facebook (24H Series) en Instagram (24H Series). Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

24H Series by Creventic PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op dinsdag 22 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Portimao.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons