van der Horst

24H Spa: Ook in de prekwalificatie blijft Ferrari op kop

AF Corse - Ferrari 458 Italia
AF Corse - Ferrari 458 Italia
Net als tijdens de vrije training van vanmiddag stond er bij het vallen van de vlag in de prekwalificaties een Ferrari van AF Corse op de eerste plaats en ook ditmaal zat daarop een Belg. Stéphane Lémeret zag zijn teamgenoot Gianmaria Bruni op de #47 Ferrari reeds vroeg in de sessie naar boven in de tabellen springen. Tweede werd Laurens Vanthoor, die er op het einde nog een snelle ronde uitperste in de #1 WRT Audi.
  • Dreamdrive
ROAL Motorsport - BMW Z4
ROAL Motorsport - BMW Z4
Ook Bruno Spengler was snel onderweg in de #9 ROAL Motorsport BMW; hij zette in zijn allerlaatste ronde nog de derde tijd neer. Iets eerder had de Canadees wel nog een akkefietje met de #111 Kessel Racing Ferrari, uitkomend in de Am-klasse. Niet alle teams gebruikten evenwel nieuw rubber, het echte werk start immers pas vanavond om 20u met twee kwalificatiesessies, waarvan eentje in het donker.

Bentley Team M-Sport - Bentley Continental GT3
Bentley Team M-Sport - Bentley Continental GT3
Het meest noemenswaardige incident van de sessie kwam er kort voor halfweg toen Maxime Soulet in de #8 M-Sport Bentley ter hoogte van Stavelot in contact kwam met Martin Plowman in de #73 MRS Nissan. De Brit eindigde in de grindbak, maar kon even later wel zijn weg vervolgen. Onze landgenoot beweerde dat Plowman hem niet gezien had, al bij al viel de schade bij beide bolides gelukkig heel goed mee waardoor hun deelname aan de kwalificaties niet in gevaar komt.

GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan
Meer schade was er bij GRT Grasser Racing Team waar Fabio Babini in de #19 Lamborghini Huracan van de baan ging op de Raidillon en zijn zwaar beschadigde wagen moest aan de kant zetten na Bruxelles. Het wordt nu een race tegen de tijd voor het team om de wagen terug rijklaar te krijgen voor de Qualifying sessie.
Foto's: Martijn Wouters & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op donderdag 23 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons