van der Horst

24H Spa: Reacties na de kwalificaties

Persconferentie na de kwalificaties 24H Spa 2016
Persconferentie na de kwalificaties 24H Spa 2016
Na afloop van de kwalificaties die de startorde voor de super pole morgen bepalen was er een persconferentie. Autosport.be legde zijn oor te luister bij de rijders die in elke klasse de beste chrono realiseerden, waaronder ook onze landgenoot Gregory Paisse, uitkomende voor de Belgische Porsche-specialist Speedlover.
Shane Van Gisbergen
Shane Van Gisbergen
Shane Van Gisbergen (1e algemeen, 1e Pro-Cup): "Een moeilijk begin van de dag vanwege de weersomstandigheden, maar het ging stelselmatig beter. De wagen was niet echt goed in het begin, maar het was beter op het einde. Na de eerste kwalificatiesessie stonden we 18e, dus echt op het randje (van door te stoten naar de super pole nvdr.). We moesten beter doen en schoten recht naar de top. De turbo's werken beter als het kouder is, dus we kregen wat extra pk's naarmate de dag vorderde. We reden wel goede sectoren, maar in de eerste sessie had ik te kampen met verkeer en dergelijke."

Maxi Gotz
Maxi Gotz
Maxi Gotz (2e algemeen): "Er waren niet veel wagens die (eerder op de dag nvdr.) onder de 2:19 reden. Ik heb getracht ruimte te maken ten opzichte van de wagen voor me voor een snelle ronde en had nadien het vertrouwen dat niet veel anderen deze tijden zouden rijden."



Daniel Juncadella
Daniel Juncadella
Daniel Juncadella (3e algemeen, 1e Pro-Am): "Ik was niet zeker van de competitiviteit van de wagen, want mijn eerste ervaring ermee was slechts enkele weken geleden in het Britse GT. We kwamen snelheid te kort, dus het is overduidelijk leuk dat we hier zitten, maar we moeten een grote stap vooruit zetten. In prequalifying miste ik wat snelheid en ik denk dat ik in de eerste sessie een mooie ronde neerzette en dat is tevens de reden waarom ik hier zit. Het gaat een fikse strijd worden, ook in de Pro-Am klasse, maar naar het resultaat van vandaag kijkend, moet ons doel de algemene pole zijn. Ik denk dat we een goede kans maken.

Niki Cadei
Niki Cadei
Niki Cadei (1e Am Cup): "Ik had maar drie rondjes nodig in de nachtkwalificatie om de wagen te checken. Tijdens mijn snelste ronde had ik enkele moeilijke momenten. We zitten natuurlijk buiten de super pole, maar dat hadden we verwacht. We zullen morgen zien wat er gebeurt, maar ik kijk echt uit naar de race."



Gregory Paisse
Gregory Paisse
Gregory Paisse (1e Group N): "Met de Porsche rijden tussen al die GT3's is natuurlijk iets speciaal. Ik vind er moeilijk woorden voor. We hebben een klein incident gehad in de vrije trainingen, we hebben het probleem deels kunnen oplossen. Ze hebben ons gevraagd de banden op te warmen over één ronde en vervolgens een snelle ronden te rijden en dan binnen te komen en dat hebben we ook gedaan."

Foto's: Martijn Wouters & Vision Sport Agency



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op vrijdag 29 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons