van der Horst

24H Spa: Van Gisbergen snelste rijder op donderdag

Mclaren GT3
Mclaren GT3
Shane Van Gisbergen heeft in de Garage 59 McLaren die hij deelt met Come Ledogar en Rob Bell de snelste tijd geklokt op donderdag in het kader van de 24 Hours of Spa. De #58 McLaren schoot reeds vroeg in de nachtkwalificaties naar de top van de tijdstabellen en verstootte zo de Mercedes AMG GT3 van de kop nadat deze bolide tijdens de kwalificaties eerder op de dag primus bleek.
Uit de gecombineerde tijden blijkt dat de AMG - Team HTP Motorsport Mercedes AMG GT3 dankzij zijn chrono van eerder op de dag nog als tweede afsluit, voor de bolide van merkgenoten Black Falcon in de wagen #56, tevens eerste in Pro-Am. Primus in de Am-klasse was de #888 Kessel Racing Ferrari 458 Italia GT3, op een 36e plaats algemeen.

Van Belgische zijde kwam de beste prestatie van de Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS #28, Laurens Vanthoor realiseerde met die wagen een vierde tijd. Maxime Soulet piloteerde de #8 Bentley Team M-Sport  Bentley Continental GT3 naar een negende chrono, terwijl met de Rowe Racing BMW M6 GT3 met onder meer Maxime Martine (16e) we een vierde landgenoot in de super pole zullen aantreffen.

Melden we tot slot nog dat de nachtkwalificaties eenmaal onderbroken werden met een full course yellow nadat de Antonelli Motorsport Lamborghini Huracan op 25 minuten van het einde vuur vatte tussen de Dubbele Linkse en de Pif-Paf.

Morgen staat er om 18:00 de super pole op het menu waarin de twintig snelste wagens van vandaag, in omgekeerde volgorde, de handschoen opnemen. Elke minuut vertrekt er één wagen uit de pits waarbij deze twee ronden de kans krijgt om een snelle chrono te laten noteren.

Onze fotografen zorgden voor een selectie foto's van de sessies vandaag, u kan de beelden bekijken in dit fotoboek.

--- Uitslag Night Qualifying 24 Hours of Spa 2016 (pdf) ---

Lees ook: Reacties na de kwalificaties

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op donderdag 28 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons