van der Horst

24H Spa: Bertrand Baguette: "De top tien is het doel"

Bertrand Baguette en Renger Van der Zande
Bertrand Baguette en Renger Van der Zande
Honda brengt dit jaar twee NSX GT3's aan de start van de Spa 24 Hours, eentje in de Silver-klasse en eentje in Pro. Op deze laatste bolide van Honda Team Motul zien we onze landgenoot Bertrand Baguette, die voor Honda ook het Japanse GT-kampioenschap afwerkt. Zijn teamgenoten op de startnummer 30 zijn onze Noorderbuur Renger van der Zande en de Duitser Mario Farnbacher. Wij zochten na de vrije training Baguette op om eens te polsen naar de zegekansen van de Japanse bolide.
Bertrand Baguette
Bertrand Baguette
"Als je naar de deelnemerslijst kijkt, is het zeer moeilijk om een voorspelling te doen over ons resultaat in de wedstrijd. Het veld hier is van een zeer hoog niveau, er zijn zeker 35 auto's die kunnen meespelen voor de algemene zege. Wij zullen tevreden zijn als we een top tien kunnen halen. Je moet weten dat dit voor het team pas het tweede raceweekend van het jaar is, na de IGTC-manche in Laguna Seca. Als je dat vergelijkt met WRT, zij rijden bijna elk weekend met hun R8 en Pirelli-banden, een serieus verschil toch."

Honda Team Motul - Honda Acura NSX GT3 2019
Honda Team Motul - Honda Acura NSX GT3 2019
"De meeste teams en constructeurs hebben bovendien meerdere ijzers in het vuur, waardoor ze verschillende strategieën kunnen uitproberen tijdens de wedstrijd. We blijven dus met onze voeten op de grond, we kunnen immers geen mirakels verrichten. Daarom dat ik fier zou zijn als we die top tien halen. Dat geldt ook voor de Super Pole, vorig jaar reden we in Pro Am en toen was onze gemiddelde tijd goed genoeg om erin te geraken, dus ik heb er goede hoop op dat het ons dit jaar ook lukt. De pole pakken, zoals in Laguna Seca, zal echter een stuk moeilijker worden."

Foto's: Geert Franquet - Martijn Wouters - Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op donderdag 25 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons