van der Horst

24H Spa: Chris Reinke over concurrentie en Ferrari-dreiging

Chris Reinke
Chris Reinke
In een exclusief gesprek met Autosport.be gaf Chris Reinke, hoofd van Audi Sport customer racing, luttele uren voor de start van de belangrijkste GT3-race van het jaar een inkijk in hoe Audi naar de start van de wedstrijd toeleeft.
  • LTF
Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
"De kwalificaties brachten voor ons weinig verrassingen. De verschillen zijn enorm klein en we hebben vier wagens in de top 20, al liepen we de pole net mis. Mercedes en zeker ook Porsche oogt zeer sterk, met zes wagens in de top 20. Nu, de kwalificaties zijn maar een eerste stap in de grotere uitdaging die een etmaalrace zich stelt. Ik denk dat de race beslist gaat worden niet zo zeer op pure snelheid, want alles ligt zeer close, maar op wie het snelst of meest adequaat inspeelt op de weersomstandigheden."

Opvallend, ook Reinke toonde zich tevreden over de Balance of Performance. "Ik denk dat de BoP dit jaar voor een zeer egaal deelnemersveld gezorgd heeft. Bentley en BMW bemachtigden dan wel geen plaatsje in de Super Pole, toch verwacht ik ze wel vooraan. Het zou kunnen dat het warmere weer de turbomotoren parten speelde, maar dat weten we niet eerlijk gezegd."

SMP Racing - Ferrari 488 GT3
SMP Racing - Ferrari 488 GT3
Er lijkt echter één grote uitzondering te zijn wat betreft de prestaties van de turbomotoren, en dat is de Ferrari 488 GT3. Baart dat de ervaren Duitser zorgen? "(lacht). Laat ons zeggen dat ik je analyse deel", repliceert Reinke op een politiek correcte, doch duidelijke, manier. "Als de turbomotoren het inderdaad lastiger hebben, is er de vraag waarom de Ferrari minder last leek te hebben. Als de wagens met een turbomotor een prestatiesprong maken in koudere of nattere omstandigheden, gaat het een kwestie zijn of sprong bij de Ferrari even groot gaat zijn."

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op zaterdag 27 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons