van der Horst

24H Spa FLASH: WRT verliest beide Pro-wagens!

#46 Audi R8 LMS GT3 - Audi Sport Team WRT
#46 Audi R8 LMS GT3 - Audi Sport Team WRT
WRT zal niet op het podium staan van de 74ste editie van de 24 Hours of Spa. De oorzaak is onwaarschijnlijk: een contact tussen de #32 Audi R8 LMS van Vanthoor-Weerts-van der Linde en de #46 van Müller-Vervisch-Rossi...
  • LTF
Het incident vond plaats in La Source en een stilstaande McLaren uit een andere categorie zou volgens Nico Müller, een van de betrokken rijders, aan de oorsprong van het contact liggen. Müller en zijn teamgenoten zijn nog niet helemaal uitgeschakeld, maar kunnen met een achterstand van drie ronden een kruis maken over hun podiumkansen. Voor de andere Audi van het Belgische team zit de wedstrijd er wel op.

Vooraan zijn alle technische pitstops bij de toppers achter de rug en is er dus opnieuw een duidelijk wedstrijdbeeld. Aan de leiding ligt de #71 Ferrari van Iron Lynx en Rigon-Serra-Fuoco, voor de #47 KCMG Porsche van Vanthoor-Olsen-Tandy en de #98 BMW van Rowe Racing en Farfus-Catsburg-Yelloly. Naast BMW, Porsche en Ferrari maken ook Mercedes, McLaren en Aston Martin nog kans op de overwinning.

Voor Audi wordt winnen een aartsmoeilijke opdracht, want enkel de #66 van Attempto Racing mag eventueel nog dromen van de zege. Dan is er echter wel een mirakel nodig om de achterstand van twee ronden goed te maken.

Foto: Geert Franquet



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons