van der Horst

24H Spa: Lamborghini verliest polepositie!

Orange 1 K-PAX Racing - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Orange 1 K-PAX Racing - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Donderslag bij heldere hemel voor Lamborghini. De #6 Huracan GT3 van Orange 1 K-Pax Racing, bestuurd door Andrea Caldarelli, Marco Mapelli en Jordan Pepper verliest zijn polepositie voor de 74ste editie van de 24 Hours of Spa. Het team krijgt een boete van 25 000 euro en de wagen start pas vanop de dertigste positie aan de wedstrijd.
Geen eerste polepositie in Francorchamps dus voor Lamborghini. De Huracan van K-Pax Racing verliest niet alleen alle rondetijden neergezet in de Super Pole-sessie, daarbovenop komt ook nog een gridstraf van tien plaatsen. Het resultaat is dus een dertigste startplaats voor Caldarelli-Pepper-Mapelli. En dus een derde opeenvolgende pole voor Raffaele Marciello (#88 AMG Team Akkodis ASP - Mercedes-AMG GT3).

Reden voor de diskwalificatie is een inbreuk op de Balance of Performance opgemerkt na afloop van de ultieme kwalificatiesessie. De motorparameters en de luchtfilters kwamen niet overeen met wat door Lamborghini werd gebruikt tijdens de BoP-test. Het gaat meer bepaald om de druk in de airbox en de ECU die te veel koppel toelaat.

Foto: Vincent Wouters



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons