van der Horst

24H Spa: met Honda, maar zonder Baguette

Bertrand Baguette
Bertrand Baguette
Bertrand Baguette grijpt dit jaar naast een deelname aan de 24 Hours of Spa. De man uit Verviers betwist tijdens het weekend van 24 en 25 oktober een wedstrijd van het Japanse Super GT-kampioenschap en is dus niet beschikbaar om de Honda NSX GT3 van JAS Motorsport de sporen te geven in Francorchamps.
De coronacrisis heeft de promotoren van internationale kampioenschappen gedwongen om een nieuwe versie van hun kalender uit te brengen. Er werd terecht gevreesd voor overlappingen tussen de verschillende competities en een van de slachtoffers van die moeilijke situatie is onze landgenoot Bertrand Baguette. Na een zesde plaats in de editie van 2019, ziet de Honda-rijder een deelname aan de editie 2020 van de 24 Uur van Spa door de neus geboord.

Honda Team Motul - Honda NSX GT3
Honda Team Motul - Honda NSX GT3
Baguette neemt dit seizoen namelijk opnieuw deel aan het Japanse Super GT-kampioenschap, dat tijdens het weekend van 24 en 25 oktober, de nieuwe datum voor de Belgische klassieker, een race heeft gepland op het circuit van Suzuka. Mario Farnbacher en Dane Cameron moeten op hun NSX GT3 dus uitkijken naar de komst van een nieuwe teamgenoot. JAS Motorsport, dat de auto heeft ontwikkeld, was enkele weken geleden nog aanwezig in Spa-Francorchamps voor een tweedaagse testsessie georganiseerd door SRO.

Foto's: Martijn Wouters, SROSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op donderdag 30 juli 2020.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons