van der Horst

24H Spa: Wie klopt Porsche?

KCMG - Porsche 911 GT3-R
KCMG - Porsche 911 GT3-R
SRO, organisator en promotor van de 24 Uur van Spa, heeft zonet de deelnemerslijst onthuld voor de komende, unieke editie van de Ardense etmaalrace. Op de lijst staan 56 wagens, waarvan exact de helft in de Pro-klasse, van elf verschillende merken. Twaalf Belgen betwisten op 24 en 25 oktober hun thuiswedstrijd.
Wie Porsche over twee weken van een tweede opeenvolgend succes wil houden, zal vroeg moeten opstaan. Ondanks de coronacrisis staan maar liefst acht exemplaren van de 911 GT3-R klaar om te strijden voor het algemene podium. Laurens Vanthoor komt uit op een van de wagens van Rowe Racing, terwijl KCMG onderdak biedt aan de winnaars van vorig jaar: Richard Lietz, Michael Christensen en Kevin Estre. Ook Frikadelli Racing, Dinamic Motorsport en GPX Racing kiezen voor het merk uit Weissach.

K-PAX Racing - Bentley Continental GT3
K-PAX Racing - Bentley Continental GT3
De tegenstand komt, op basis van het aantal Pro-wagens althans, in de eerste plaats van Audi. WRT brengt vier wagens aan de start, waarvan drie voor de algemene zege, met Dries Vanthoor en Charles Weerts als Belgen. Frederic Vervisch komt uit voor Attempto Racing. Naast de vijf Audi's met fabrieksrijders zien we ook Bentley (3), Ferrari (3), Lamborghini (3), Mercedes (2), BMW (2), Mclaren (1) en Honda (1) meestrijden voor de hoogste eer. Daarvan heeft enkel de Continental GT3, met Maxime Soulet, een landgenoot aan boord.

De andere Belgen

AF Corse - Ferrari 488 GT3
AF Corse - Ferrari 488 GT3
Naast de vijfkoppige zwart-geel-rode vertegenwoordiging in Pro, nemen zeven Belgen de start in de Silver Cup, Pro Am Cup of de Am Cup. Maxime Martin doet het sinds jaren niet in de klasse voor uitsluitend professionele rijders, maar wel in Pro-Am met een Vantage GT3 van Garage 59. Ook Benjamin Lessennes start in die klasse, maar dan met de BMW Art Car van Boutsen Ginion Racing, net als Louis Machiels (AF Corse Ferrari) en Stéphane Lémeret (CMR Bentley).

Twee Belgen racen in de Silver Cup, met enerzijds Baptiste Moulin in een Lamborghini van FFF Racing en anderzijds Porschist Adrien de Leener bij Dinamic Motorsport. Pierre-Yves Paque (Audi Saintéloc Racing) start in de Am-klasse die overigens amper drie deelnemers telt.

--- Voorlopige deelnemerslijst 2020 24 Hours of Spa ---

Foto's: SROSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op vrijdag 9 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons