van der Horst

24H Zolder: Vervisch zet McDonalds Racing Norma op pole met recordtijd

Frédéric Vervisch stuurt McDonald's Racing Norma naar pole
Frédéric Vervisch stuurt McDonald's Racing Norma naar pole
Frédéric Vervisch heeft in de McDonald's Racing Norma M20 FC de pole veroverd voor de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. De West-Vlaming noteerde in de Superpole sessie, waarin iedere rijder slechts een snel rondje mocht afwerken, een 1:28.589 op de tabellen. Daarmee zette de Audi fabriekspiloot meteen ook een nieuw kwalificatierecord neer, ruim een tiende sneller dan het vorige record dat op naam stond van Laurens Vanthoor (WRT Audi 2013). Sam Dejonghe kwam uiteindelijk 0.295s tekort nadat hij met de Deldiche Norma in de eerste sector tijd verloor.
Nadat Q2 en Q3 eerder een maat voor niets waren, werd er weldegelijk hard getrapt in de Superpole sessie. Enkel de Domec Radical RXC van Patrick Engelen verbeterde haar tijd niet en zakt zo terug naar de tiende plaats. De strijd voor de pole ging uiteindelijk tussen de drie Norma's, waarbij Vervisch met een duidelijk verschil de bovenhand nam. Jeffrey Van Hooydonk moest met het nieuwste exemplaar genoegen nemen met de derde chrono (+0.760s).

Aangezien er in de Superpole geen normtijd van toepassing was, verloor de Chrisal Leipert Motorsport Lamborghini Huracán ST haar voorlopig pole. Niels Lagrange zette een sterke 1:31.459 op de tabellen en bleef daarmee de Zwitserse T2 Racing Ligier JS53 Evo 2 voor. Dries Vanthoor (MExT Racing) stak met kop en schouders uit boven de Weissach bende en vat op zaterdag de race aan vanuit zesde stelling, voor de No Speed Limits en Belgium Racing Porsches die de posities zeven t.e.m. negen bezetten.

--- UITSLAG SUPERPOLE 24 HOURS OF ZOLDER (PDF) ---
--- GECOMBINEERDE UITSLAG Q1-Q3 24 HOURS OF ZOLDER (PDF) ---

Foto: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belcar Endurance op donderdag 17 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons