van der Horst

2CV Racing Cup en C1 Racing Cup 2021 starten op 27 en 28 maart in Zolder

2CV Racing Cup en C1 Racing Cup
2CV Racing Cup en C1 Racing Cup
Na een seizoen dat bol stond van de frustraties om de welgekende redenen, hebben de mensen achter de 2CV Racing Cup en de C1 Racing Cup beslist om de bladzijde om te draaien en zich op het seizoen 2021 te concentreren. Dat seizoen zou met de tijd steeds normaler moeten verlopen en de start is voorzien op zaterdag 27 en zondag 28 maart. Op Circuit Zolder staat met de 1000 Km van Zolder een wedstrijd van acht uur op het programma. Wat volgt zijn: Mettet (17-18/04), Magny-Cours (13-16/05), Zandvoort (04-05/06), de 24U2CV van Spa-Francorchamps (22-24/10) en Croix-en-Ternois (20-21/11).
  • St. Paul
2CV
2CV
Het eerste dossier op de stapel: de openingsmeeting in Zolder. In de agenda van de organisatoren van de 2CV/C1 Racing Cup staan heel wat meetings hierover, zonder dat er vandaag al 100% duidelijkheid is, maar de spirit is er wel: “Het zal helaas een meeting achter gesloten deuren zijn, maar we gaan rijden”, aldus Robert Van Gysegem in naam van de 2CV Racing Teams. “Ja, de 1000 Km van Zolder zal plaatsvinden, samen met de Hundred Series by BGDC. Zij doen het op zaterdag en wij op zondag met een wedstrijd van acht uur. Er zullen strikte gezondheidsregels van kracht zijn, maar we kennen al de namen van de officials, zowel de sportcommissarissen als de technische controle. Voor mij betekent dat dat we zullen rijden.”  
 
Citroën C1
Citroën C1
Dat is dan toch goed nieuws voor iedereen die van autosport houdt! De bolides komen uit hun winterslaap en mogen weer het circuit op, meer bepaald de Limburgse omloop van Zolder. Er worden een dertigtal 2CV en C1 verwacht, al kan dat aantal nog groeien in de loop van de dagen voor de wedstrijd. “Deze crisis ligt zeker nog niet achter ons”, gaat Robert Van Gysegem verder. “Dat betekent dat iedereen exact moet meegeven wie aanwezig zal zijn en bovendien is het aantal mensen per wagen/team niet ongelimiteerd en ook het totaal aantal mensen op de site is niet eindeloos. Daarom zullen we op een bepaald ogenblik misschien mensen moeten weigeren. Inschrijven doe je dus best tijdig, om niet voor jammere verrassingen te staan en er niet bij te zijn einde maart voor de start van het seizoen.”   
 
Een gewaarschuwd team is er twee waard. Over enkele dagen mag u een troepenschouw van de 2CV Racing Cup en de C1 Racing Cup 2021 verwachten.

Foto: Letihon.be



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit Nationaal op donderdag 11 maart 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons