van der Horst

2CVRT dit weekend op Circuit Zolder

2CV
2CV
De geleverde inspanningen zijn enorm en uiteindelijk volgde dan het groene licht voor de 1000 Km van Zolder, een meeting van 2CVRT. Op het programma staan een wedstrijd van 200 minuten voor de Hundred Series by BGDC en een uithoudingsrace van acht uur voor de liefhebbers van de 2CV Racing Cup en de C1.
“We hebben een ondertekend protocol van de Vlaamse overheid ontvangen, wat betekent dat alle lichten nu op groen gezet zijn”, aldus Robert Van Gysegem, verantwoordelijke van 2CV Racing Teams. “Het protocol verplicht ons om een onwaarschijnlijk aantal regels te volgen, zoals we wel verwacht hadden en alle bezoekers zullen ook verplicht een Covid 19-sneltest moeten ondergaan. We gaan dus 1500 testen moeten uitvoeren, 1500 testen die we hebben moeten zoeken en die we betaald hebben. Iedereen die naar Zolder wil afzakken, zal zeer snel de broodnodige informatie ontvangen en uiteraard vindt de meeting achter gesloten deuren plaats. Publiek wordt nog steeds niet toegelaten en dat tot onze grote spijt.”

Robert Van Gysegem is echter ook ontgoocheld in de startlijst van de 2CV Racing Cup voor deze 1000 Km van Zolder. “De mensen van de club hebben erg veel tijd geïnvesteerd in deze meeting, zeker gezien de zeer complexe voorbereiding”, vervolgt de bestuurder die zelf ook aan de start zal verschijnen met zijn eigen wagen. “Het is echter geen gemakkelijke periode en de administratieve rompslomp voor Fransen en Nederlanders, die we vaak mogen verwelkomen, weegt ook op het gebeuren. Het abominabele sociale klimaat dat we sinds het begin van deze crisis ervaren, draagt niet bij tot het welslagen van sportieve en andere initiatieven. Gevolg: veel te veel wagens blijven in de garage staan en dat is heel jammer.” 

2CV
2CV
We zien dit weekend dan ook vooral Belgen aan de start staan… op uitzondering van de #17 MCC Team Seventeen Hafa, met Christian Tiggeler die uit het zuiden van Frankrijk komt en de Brit Alec Graham die aantoont dat waar er een wil er ook een weg is! Bijkomend detail: deze #17 is de wagen die vorig seizoen de Trophée Noordzee in Zandvoort won. Deze auto behoort tot de favorieten, maar er zijn andere wagens uit de klasse Hybride die mee zullen strijden.

We denken dan aan de #1 JMCE Racing 1 van Léonard Licops en Bernard Hebette (zij maken een comeback), de #2 KMD 2 van Raphael van der Straten, Olivier Debroux en Hary Putz, de #3 Mickey Racing van Michael Berben, Philippe Marquet en Dominique Speleers, de #8 Phoenix Racing Team van Michel Santkin, Olivier Renaud, Sébastien Cuvelier en Pierre-Manuel Hemroulle, de #10 JMCE Racing 10 van Etienne Licops en Patrice Lacroix, de #14 The Golden Horse van André Blaise, Jean-Claude Kauffman en Jean-Marc Louys, de #16 The Golden Horse 2 van Gérard Schmidt en Jean-Pierre Blaise, de #33 FKR M1 van Mehdi-Rik Bouchereau, Laurent Bressan en Fabian Maes, de #42 BNLL 1 van Mathieu Devos, Clément Nopère en Michael Jassogne, de #55 AG Racing Box van Gérard Abrahams, Jerry Houben en Christopher Abrahams, de #65 BNLL 2 van Claude, Bernard en Michel Crespin en Yves De Kelper, en de #129 Classico van Robert Van Gysegem en Christophe Hooreman. Er zal ook één non-Hybride starten dit weekend: de #80 Collé-Carfix RT van Kris Van Hees, Toon Vansprengel en Geert Vanden Driessche, in de categorie Xpérimental. 

De kwalificaties van de 1000 Km van Zolder vinden plaats op zaterdag tussen 13u00 en 14u15. De race start dan weer op zondag om 10u05, met finish om 17u50.

Foto: Letihon
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit Nationaal op woensdag 24 maart 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons