van der Horst

35 deelnemers voor 6H Silverstone - 3 extra prototypes aan de start

FIA WEC Silverstone 2012
FIA WEC Silverstone 2012
De voorlopige deelnemerslijst voor de 6 Hours of Silverstone telt op dit moment 35 startnummers. De openingsmanche van het FIA World Endurance Championship zal, zoals het er nu naar uit ziet, drie bijkomende deelnemers mogen ontvangen bovenop de 32 wagens die zich voor het volledige kampioenschap hebben ingeschreven. In alle drie de gevallen betreft het prototypes: namelijk één LMP1 en twee LMP2.
  • Powercars
Zoals aangekondigd, zal het Anglo-Britse Rebellion Racing een tweede Lola-Toyota inzetten in de aanloop naar de 24 uren van Le Mans, wat het totaal aantal LMP1’s op zeven brengt. In de tweede prototypeklasse zien we dan weer twee bijkomende Morgan's aan de start verschijnen, waardoor de teller er op 14 komt te staan. Zo zal OAK Racing zelf een derde wagen inzetten en zal het Chinese KCMG alvast komen warmdraaien voor de opener van de Asian Le Mans Series te Zhuhai begin mei.

Of er nog meer wagens komen opdagen, valt nog af te wachten. Het feit dat er op de zaterdag een ELMS wedstrijd plaatsvindt weerhoudt meerdere teams er waarschijnlijk van om deze WK manche aan hun programma toe te voegen. De volledige deelnemerslijst met een gedeeltelijke invulling van de bemanningen kan u hieronder terugvinden.

e2214160752d950857b9f9fc3780fc5219fa0f47.jpg


Foto: FIA WEC/DPPIDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 8 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Silverstone.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons