van der Horst

41 inzendingen voor tweede manche Ferrari Challenge Europe

Michelle Gatting - Scuderia Niki/Iron Lynx
Michelle Gatting - Scuderia Niki/Iron Lynx
Drie weken na de openingsmanche op Monza komen de 488 Challenge Evos van de Ferrari Challenge Trofeo Pirelli weer op de baan in Spielberg, Oostenrijk, voor de tweede manche van het Ferrari-kampioenschap. Twee jaar na het laatste evenement daar, in een editie die de geschiedenis inging vanwege sneeuw, zijn er hoge verwachtingen voor de races die op het snelle, technische circuit worden verreden. Wij brengen u een overzicht van de verschillende klassen.
  • Powercars
Trofeo Pirelli

Met een overwinning, een tweede plaats en een snelste ronde voert Michelle Gatting (Scuderia Niki - Iron Lynx) het klassement in de koningsklasse aan met 29 punten, voor de Belg John Wartique (Francorchamps Motors Luxembourg - D2P), die acht punten achterstand heeft na twee derde plaatsen op Monza. Derde, op 19 punten, zijn Matús Výboh (Scuderia Praha) en Luka Nurmi (Formula Racing), de jongste winnaar in de geschiedenis van de Ferrari Challenge. De Fin zal proberen de uitstekende eerste indruk dit weekend verder te bevestigen.

Trofeo Pirelli Am

Na vele wendingen en spectaculaire races op Monza, staat de strijd in deze klasse wijd open, met vijf rijders die op minder dan tien punten van elkaar staan. Rookie Sergio Paulet (Santogal Madrid - MST Team) voert het klassement aan met drie punten voorsprong op mede-rookie, Hugo Delacour (Scuderia Monte-Carlo). Veteraan Ange Barde (SF Côte d’Azur Cannes) staat zeven punten achter en heeft op zijn beurt een voorsprong van één punt op nog een andere rookie, Christian Brunsborg (Formula Racing), en drie op Oliver Plassmann (Ulrich Frankfurt).

Coppa Shell

De 'Gentlemen Drivers'-klasse is ook fijn in balans, met de Amerikaan James Weiland (Rossocorsa) die met 28 punten aan de leiding staat, dankzij een eerste en een tweede plaats in Italië. De regerend Coppa Shell Am-kampioen "Alex Fox" (SF Grand Est Mulhouse), die dit jaar een categorie is opgeschoven, ligt vier punten achter. De Fransman, de winnaar in Race-2, heeft een marge van drie punten op Christian Kinch (Formula Racing). Ernst Kirchmayr (Baron Motorsport) moet terrein goedmaken na een matige start op Monza.

Coppa Shell Am

Met veertien 488 Challenge Evo's die van start gaan, is dit de drukst bezette klasse in Oostenrijk, samen met de Trofeo Pirelli Am. Giuseppe Ramelli, die in 2019 het podium beklom, wil zijn uitstekende start verderzetten nadat hij de openingsrace domineerde met twee overwinningen en een snelste ronde. De racer van Rossocorsa - Pellin Racing voert het klassement aan met 32 ​​punten, zeven meer dan Willem Van Der Vorm (Scuderia Monte-Carlo), zijn naaste rivaal. Vier rijders staan ​​derde op 13 punten: Tommy Lindroth (Baron Motorsport), Joakim Olander (Scuderia Autoropa), Martinus Richter (Mertel Italo Cars Nürnberg) en Maurizio Pitorri, die echter afwezig zal zijn op Spielberg. Ten slotte zal het interessant worden om de prestaties van rookie Matteo Lualdi (Kessel Racing) te volgen.

Coppa Team

Formula Racing probeert zijn voorsprong te vergroten met 62 punten in het klassement van de speciale teams. Dat zijn er vijftien meer dan Scuderia Monte-Carlo, terwijl Scuderia Niki - Iron Lynx verder terug staat op 38 punten.

De tweede manche van de Ferrari Challenge Europe vindt dit weekend plaats op de Red Bull Ring, Oostenrijk.

Foto: Ferrari



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit Internationaal op donderdag 29 april 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons