van der Horst

47 voor Virtual Belcar Winter Series

GTE Racing - Porsche 991 GT3 Cup
GTE Racing - Porsche 991 GT3 Cup
Na het succes van het eerste seizoen van de Virtual Belcar, besloten Andy Jaenen en Ronald Moons om er in de winter een vervolg aan te breiden. De Virtual Belcar Winter Series kreeg een kalender van vijf wedstrijden van vier uur verdeeld tussen november en februari. Ook qua aantal deelnemers mag het duo niet klagen aangezien er zich maar liefst 47 teams ingeschreven hebben, die vanavond starten in Donington Park.
Traxxis - Radical SR8
Traxxis - Radical SR8
Terwijl veel gekende namen uit zowel de Virtual Belcar als Zolder Touring Cup aan de start komen, vallen er toch ook enkele wijzigingen te noteren. Zo transformeert kampioen Simtag Racing naar Urano eSports. Het Duitse team bestaat sinds augustus dit jaar en heeft Fabrice Cornelis in zijn rangen. Qua teamgenoten blijven Thomas Stockmans en Coen Klopman aan boord, al worden zij vervoegd door de Slovaak Daniel Pásztor. Daarnaast zet Traxxis twee wagens in waarbij onder meer Cédric Wauters terug op post is. Een team dat wisselde van klasse, is GHK E-Racing by T2 Racing, dat naar Belcar 2 overstapte.

BMS Motorsport ZTC - Audi RS3 LMS
BMS Motorsport ZTC - Audi RS3 LMS
En het is ook Belcar 2, voorbehouden voor Porsche 991 GT3 Cup, dat op dit moment de meest populaire klasse is met 14 wagens. Ook in Belcar 3 kan het nieuwe strijdwapen, de BMW M4 GT4, rekenen op de nodige populariteit. Wel opvallend is dat sommige teams hun effectieven gevoelig uitgebreid hebben. Zo komt Flemish Simsports met vier wagens aan de start verdeeld over de drie laagste klassen en ook BMS eSport laat zich serieus opmerken met maar liefst zes wagens, waarvan er zich liefst vier in Belcar 4 bevinden. Ook het Dynamixx Racing van Jochen Lenaerts zet zwaar in voor de Winter Series met drie wagens verdeeld over evenveel klassen.

Vanavond staat de eerste race van het seizoen gepland op Donington Park. De wedstrijd gaat van start om 20 uur en is live te volgen op verschillende kanalen van Simracersworld TV.

Foto's: GTE Racing - Ewold Van der Maeren - Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op vrijdag 27 november 2020.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons