van der Horst

4H Barcelona: G-Drive domineert avondrace

Roman Rusinov
Roman Rusinov
Net als in Monza heeft G-Drive Racing de European Le Mans Series race op het circuit van Catalunya gedomineerd. Na twee Formule E-clashes sloot Jean-Eric Vergne weer aan bij Job Van Uitert en Roman Rusinov. Niet dat zijn diensten het verschil maakten, want de 'Russische' Aurus 01 (lees Oreca 07) had namelijk al een voorsprong van 40 seconden toen de Fransman aan de slotstint begon.
United Autosports - Ligier JS P2
United Autosports - Ligier JS P2
Rusinov ging als derde van start achter de IDEC Sport en Cool Racing Oreca's en nam de leiding over na de eerste reeks pitstops. Na een sterke stint van Van Uitert bouwde Vergne de voorsprong verder uit tot één ronde. De Graff Oreca #39 kwam als tweede over de meet na een laat manoeuvre van Tristan Gommendy op de Duqueine Engineering Oreca #30 van Richard Bradley. Laatstgenoemde viel later ook nog ten prooi aan de Cool Racing Oreca die derde werd. De eerste Ligiers waren de United Autosports exemplaren op plekken zeven en acht.

Martin Hippe en Nigel Moore wonnen de LMP3-klasse met de Inter Europol Competition Ligier JS P3 #13, voor de Ultimate Norma M30 #17. Sam Dejonghe nam de start voor zijn rekening in de tweede Europol Competition Ligier en schoof op van P15 naar P8, de wagen gaf in het derde uur op met motorproblemen. De Luzich Racing Ferrari 488 GTE van Pier Guidi/Nielsen/Lavergne domineerde de GTE-klasse, waar Ferrari duidelijk de bovenhand had.

--- UITSLAG ELMS 4H BARCELONA (PDF) ---

Foto's: ELMSSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op zondag 21 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Barcelona.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons