van der Horst

4H Le Castellet: Pole voor TDS Racing x Vaillante

TDS Racing x Vaillante - Oreca 07 Gibson
TDS Racing x Vaillante - Oreca 07 Gibson
Tijdens de kwalificaties voor de European Le Mans Series 4 Hours of Le Castellet was de TDS Racing x Vaillante Oreca de snelste en behaalde alzo de pole voor de wedstrijd morgen. Matthias Beche zette al vroeg een snelle tijd neer en hoewel er sommige rijders in de laatste seconden nog onder die tijd zouden gaan, werd de sessie al afgevlagd nadat de Graff Racing Oreca stilstond op de baan. Hiermee pakt hij samen met Philippe Cimadomo en Tijmen van der Helm ook de pole in de Pro-Am klasse. Onze landgenoten zullen morgen ook van gunstige plaatsen starten, al kenden sommigen weer geen geluk.
Beche zette al vrij vroeg in de sessie de toptijd neer en mocht zijn twee handen kussen nadat de rode vlag bovengehaald werd, want zowel Jack Aitken (Racing Team Turkey) als Louis Déletraz (Prema Racing) waren nochtans op weg om zijn tijd fel te verbeteren. Hierdoor start morgen United Autosports met Tom Gamble/Phil Hanson/Duncan Tappy vanaf een tweede plek, terwijl de tweede startrij voor Prema Racing (Déletraz/Ferdinand Habsburg/Lorenzo Columbo) en Racing Team Turkey (Aitken/Charlie Eastwood/Salih Yoluc) is. De top vijf wordt vervolledigd door Panis Racing. Langs Belgische zijde blijft Mühlner Motorsport maar geen geluk kennen. Het start morgen als dertiende.

DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
In LMP3 ging de strijd om de pole tussen Malthe Jakobsen en Alex Kapadia. De Deen bleek uiteindelijk wel de sterkste te zijn in dit duel en zal morgen samen met Mike Benham en Maurice Smith vanaf de pole starten in de Cool Racing Ligier, met naast hun de RLR MSport Ligier van Kapadia/Nick Adcock/Michael Jensen. Op plaats drie eindigde de tweede Cool Racing Ligier van Nicolas Maulini/Antoine Doquin/Jean-Ludovic Foubert, terwijl Sebastian Alvarez, teamgenoot van Tom van Rompuy, de DKR Engineering Duqueine op plaats vier parkeerde. Tom Cloet zal met de Eurointernational Ligier vanaf plaats acht starten.

Iron Lynx - Ferrari 488 GTE
Iron Lynx - Ferrari 488 GTE
Bij de GTE's moesten de amateurs de honneurs waarnemen en het was opvallend hoe Sarah Bovy zich vooraan mee in de debatten mengde. De Brusselse leek mee te strijden om de allereerste pole van de Iron Dames, maar het was Memo Gidley die Rinaldi Racing de pole bij hun debuut schonk. De Amerikaan bleef de Oman Racing by TF Sport Aston Martin van Ahmad Al Harthy voor, terwijl Bovy daardoor genoegen moest nemen met een derde plaats. Voor Absolute Racing, het team van Alessio Picariello, was het Andrew Haryanto die de wagen moest kwalificeren en de Indonesiër eindigde op een zesde plaats.

Met de kwalificaties die er nu opzitten, is het aftellen naar morgen 11 uur, wanneer de race op gang getrapt wordt.

Foto's: European Le Mans Series - MPS AgencyDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zaterdag 16 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Le Castellet.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons