van der Horst

4H Spa: Sam Dejonghe aan de start met Inter Europol LMP2 (UPDATE)

Sam Dejonghe
Sam Dejonghe
Sinds dit jaar is er met Sam Dejonghe ook eindelijk nog eens een Belg actief in de European Le Mans Series. Dejonghe vervoegde het Poolse Inter Europol Competition vanaf de manche in Monza en kwam in actie op de tweede LMP3-wagen van het team. Logischerwijs zal de Antwerpenaar ook aanwezig zijn tijdens de 4 Hours of Spa, maar zal er niet te zien zijn in een LMP3. Dejonghe zal namelijk deelnemen met de LMP2-wagen van het team, de topklasse in de ELMS.
  • LTF
Inter Europol Competition - Ligier JS P217 Gibson
Inter Europol Competition - Ligier JS P217 Gibson
Dat Dejonghe de overstap maakt naar de LMP2-klasse lag compleet in lijn met wat het plan was toen hij tekende bij Inter Europol. Ondanks dat de resultaten toch wat tegensloegen - 9de in Monza en twee opgaves - was hij één van de snellere piloten in de LMP3-klasse en dat bleef niet onopgemerkt. Teammanager Sascha Fassbender zag het potentieel van de Antwerpenaar en besloot om hem voor de laatste twee manches een plaats te geven in de LMP2-wagen naast Jakub Smiechowski.

Sam Dejonghe
Sam Dejonghe
Dejonghe staat dan ook te popelen om het weekend aan te vatten: "Ik ben blij om de overstap te maken naar LMP2! Ik ga wel nog moeten leren omgaan met de wagen en hoe de werking in de topklasse is, dus ik sta wel voor een uitdaging met maar weinig tijd op de baan. Het voordeel is dat ik Spa heel goed ken, weet hoe de ELMS in elkaar zit en ik me goed voel bij het team. De focus is er en ik zal er alles aan doen om zo snel mogelijk mij aan te passen zodat ik een goed resultaat kan afleveren. Ik kan niet wachten om achter het stuur te kruipen!"

UPDATE

Ondertussen werd ook Mathias Beche bevestigd als derde piloot. De ervaren Zwitser heeft ervaring in de LMP1 en LMP2 en was voornamelijk actief bij Rebellion, waarmee hij in 2018 op een derde plaats algemeen eindigde na de twee ongenaakbare Toyota's.

Foto's: Inter Europol CompetitionSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op vrijdag 13 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons