van der Horst

4H Spa: Thunderhead Carlin geeft verstek

Thunderhead Carlin - Dallara P217 Gibson
Thunderhead Carlin - Dallara P217 Gibson
Binnen anderhalve week strijkt de European Le Mans Series weer neer in Spa-Francorchamps voor de voorlaatste manche van het kampioenschap. Toch zullen we één LMP2-wagen minder tellen dan in Silverstone want Thunderhead Carlin zegt namelijk af voor de 4 Hours of Spa. Het Britse team, dat voornamelijk naam en faam maakte in de formule-reeksen en IndyCar, zag tijdens de vorige manche in Silverstone zijn piloot Jack Manchester zwaar crashen tijdens de eerste vrije trainingen. Omdat Manchester nog niet compleet genezen is, besloot het team om de manche in België over te slaan.
De Brit verloor de controle van zijn wagen ter hoogte van Stowe, waardoor hij toen al verstek moest geven voor de race. Uiteindelijk kon het team met hulp van Cetilar Villorba Corse aan de start verschijnen, waarbij Harrison Newey de plaats innam van Manchester. Gezien deze laatste nog niet compleet genezen is, besloot het team de manche in Spa over te slaan, om zich volledig te kunnen focussen op de finale in Portimão.

Foto: Carlin



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op woensdag 11 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons