van der Horst

4H Spa: Zege en crash voor Gilles Magnus in Formule Renault 2.0 NEC

Gilles Magnus
Gilles Magnus
Gilles Magnus (R-Ace GP) is er zaterdag niet in geslaagd om zich vroegtijdig tot kampioen van het Formule Renault NEC kampioenschap te kronen. Onze landgenoot werd in de morgen nog uitgeroepen tot winnaar van de eerste race in een race die er eigenlijk geen was, maar in de namiddag werd hij het slachtoffer van een zware crash in de eerste ronde van race 2. Magnus werd bij het oprijden van de Raidillon gehinderd door een andere deelnemer en spinde achterwaarts de vangrails in. Charles Milesi (R-Ace GP) won de race, zijn eerste zege van het seizoen.
Gilles Magnus - R-Ace GP
Gilles Magnus - R-Ace GP
In Spa rijden de deelnemers aan het Formule Renault NEC kampioenschap samen met die van de Formule Renault Eurocup, waardoor er meer dan 30 wagens aan de races deel namen. De eerste race werd zaterdag vroeg op de morgen verreden en op dat moment was de omloop nog gehuld in een dikke mist. De deelnemers legden vier rondes af achter achter de safety car waarna de racedirectie besloot om de race af te vlaggen met de rode vlag wegens een te geringe zichtbaarheid. De uitslag van de kwalificatie werd dus ook die van de race en Gilles Magnus werd tot winnaar uitgeroepen voor teamgenoten Charles Milesi en Michael Benyahia.

Charles Milesi - R-Ace GP
Charles Milesi - R-Ace GP
Vlak na de start van race 2 ging Gilles Magnus er hard af op de Raidillon, de Antwerpenaar werd naar het medisch centrum gebracht voor verder onderzoek maar bleek gelukkig ongedeerd te zijn. Charles Milesi nam in de wedstrijd de leiding in het NEC klassement over maar verloor die weer aan Bartek Mirecki (BM Racing Team) nadat hij een fout maakte in La Source. Mirecki kreeg later in de race te kampen met versnellingsbak problemen en zakte weg in het klassement. Milesi kwam terug aan de leiding en won het NEC klassement voor Benyahia en Théo Coicaud (R-Ace GP). Zondag wordt er nog een race gereden en Magnus staat nu tweede in de tussenstand op 1 punt van Michael Benyahia.

Foto's: Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 23 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa-Francorchamps.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons