van der Horst

50 Jaar Circuit Zolder: Christiaan Frankenhout schenkt Porsche Groep Zuid een tweede opeenvolgende zege

Christiaan Frankenhout - Porsche Groep Zuid
Christiaan Frankenhout - Porsche Groep Zuid
Porsche Groep Zuid heeft tot nu toe alle wedstrijden te Circuit Zolder in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux gewonnen. Voor de tweede wedstrijd in het kader van de 50 Jaar Circuit Zolder meeting bleef Christiaan Frankenhout van start tot finish aan de leiding. Hunter Abbott deed wat hij kon in de DVB Racing Porsche en bracht, na de problemen van gisteren, de 997 GT3 Cup over de meet in tweede stelling op minder dan een seconde van de winnaar. Een sublieme Frédérique Jonckheere die weliswaar een 25-tal tellen moest toegeven.
  • St. Paul
Nicolas van Dierendonck
Nicolas van Dierendonck
Van op de pole gestart reed Frankenhout een dijk van een race, klokte de snelste wedstrijdronde en hield bij het vallen van de vlag zeven tiende van een seconde over op Hunter Abbott. Achter hem waren de verschillen groter, met Jonckheere die bijna 25 seconden achter de leider werd afgevlagd. Ook voor Frank Beliën in de First Motorsport Porsche werd het een wedstrijd in mineur nadat hij een moeilijke wedstrijd kende met veel kleine problemen, een spin in de Jacky Ickx chicane en een extra passage door de pits vanwege een lekke band. Nicolas van Dierenconck en Philippe Richard brachten hun Porsche over de meet en wonnen zodoende hun klasse.

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zondag 30 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 50 Jaar Circuit Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons