van der Horst

50 Jaar Circuit Zolder: Ook DVB Racing uit kritiek op koersdirectie

DVB Racing - Porsche 997 GT3 Cup
DVB Racing - Porsche 997 GT3 Cup
Nadat we enkele dagen geleden reeds meldden dat First Motorsport bezieler Jo Jamers "not amused" bleek en ook Bert Longin kloeg over gebrek aan krachtdadige beslissingen bij de wedstrijdleiding in de laatste race van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, doet nu ook kampioenschapsleider DVB Racing zijn beklag. Het Willebroekse team behoudt dan wel de leiding in de tussenstand bij de rijders, maar gaf aan geen goed gevoel over te houden aan de wedstrijdleiding na het feestweekend te Circuit Zolder.
“Jeffrey leek op weg naar de overwinning in de eerste race, maar kreeg een zeer betwistbare drive through omdat hij op de startgrid zou bewogen hebben”, legt de teammanager verder uit. “Ik wil de correctheid van de sportcommissarissen niet in twijfel trekken, maar onze rijder was echt niet de enige. Ik had dit weekend niet echt een goed gevoelen bij de wedstrijdleiding en dat zou in een dergelijk prestigieus kampioenschap niet mogen. Bovendien kenden we ook nog eens technische pech”, aldus team manager Frank Thuriaux.

Foto: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op woensdag 3 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 50 Jaar Circuit Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons