van der Horst

6H Nürburgring: Dominante zege voor Dinamic Porsche

Dinamic Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Dinamic Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Matteo Cairoli, Christian Engelhart en Sven Müller pakten vandaag in hun Dinamic Porsche de zege op de Nürburgring. De zes uurswedstrijd begon chaotisch na een aanrijding in de eerste bocht waarbij onder meer de van pole vertrokken GPX Porsche werd teruggeslagen. Het Dinamic-trio kon hiervan profiteren en een gat slaan, dat overigens enkele malen gereduceerd werd door interventies van de safety car. Mercedes legde met AKKA ASP (Marciello, Boguslavskiy, Fraga) en HRT (Engel, Stolz, Abril) beslag op de overige podiumplaatsen.
  • STX Motorhomes
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor werkte de laatste twee uur van de wedstrijd af in de WRT Audi #32 die hij deelt met Christopher Mies en Charles Weerts. Onze landgenoot kwam terug tot op enkele seconden van de leidende Dinamic Porsche toen hij slecht nieuws te horen kreeg. Een drive-through penalty na een unsafe release sloeg de Audi ver terug, maar Vanthoor knokte zich weer naar voor. In de eindfase leek een podium mogelijk, maar hij diende brandstof te sparen en zelfs in de laatste ronde nog de vierde plaats te laten aan teamgenoten Van der Linde, Bortolotti en Ineichen (WRT Audi #31).

Bij de start dook de als derde vertrokken Emil Frey Racing Lamborghini naar de binnenkant van de eerste bocht en tikte daarbij de van pole vetrokken GPX Racing Porsche aan. Een onnodige actie van Albert Costa; niet alleen verloor de Porsche een ronde, maar ook de Italiaanse bolide liep schade op. Als gevolg van die actie kwamen ook de beide Ferrari's uit de Pro-klasse (#51 en #72) met mekaar in aanraking, de onfortuinlijke James Calado kwam daardoor niet verder dan de eerste bocht.

Kim-Luis Schramm liep een lekke band op bij de aanrijding bij de start, maar het Attempto-trio vocht terug. Frédéric Vervisch reed een sterke derde stint, maar de Audi moest halverwege de wedstrijd de handdoek werpen na een technisch probleem bij de pitstop. Nog een landgenoot die de finish niet zag was Maxime Soulet in de K-Pax Bentley #3.

Louis Machiels
Louis Machiels
Louis Machiels (AF Corse Ferrari #52) werd vijfde in Pro Am en 23e algemeen, drie plaatsen beter dan Baptiste Moulin (Orange FFF Racing Team Lamborghini #555). De tweede Dinamic Porsche van onder meer Adrien de Leener kwam als 30e binnen, Pierre-Yves Paque (Saintéloc Racing Audi #26) werd 36e. De Audi was vandaag overigens de enige inschrijving in de Am-klasse.

Foto's: SRO & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zondag 6 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons