van der Horst

6H Silverstone: Toyota palmt eerste startrij in - Ford beste in GTE

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Toyota bewees tijdens de vrije trainingen al dat ze voor dit seizoen over een uitstekende wagen beschikken en de TS050 loste nu ook tijdens de kwalificaties de verwachtingen in. Mike Conway en Kamui Kobayashi veroverden samen met José-Maria Lopez de eerste pole voor het Japanse merk in meer dan twee jaar; zij krijgen morgen bovendien hun teamgenoten Buémi, Davidson en Nakajima in de startnummer 8 naast zich.
Kobayashi - Lopez - Conway
Kobayashi - Lopez - Conway
Conway zag bovendien zijn snelste ronde ook nog eens geschrapt wegens het overschrijven van de limieten van de baan, maar dat hield de #7 niet tegen om alsnog de pole te pakken. Porsche start dus pas op de tweede rij, de regerende wereldkampioen Neel Jani was samen met teamgenoten Lotterer en Tandy een tikje sneller dan de zusterwagen van Bernhard, Bamber en Hartley.

G-Drive Racing Oreca
G-Drive Racing Oreca
G-Drive Racing was net als vorig seizoen vooraan te vinden in LMP2; Rusinov, Thiriet en Lynn pakten de pole voor de Signatech Alpine van Lapierre, Menezes en Rao. De tweede rij is voor de Jackie Chan DC Racing Oreca van Tung, Jarvis en Laurent en de Vaillante Rebellion van Canal, Prost en Senna.


Davide Rigon - Ferrari 488 GTE
Davide Rigon - Ferrari 488 GTE
In GTE-Pro pakte de Chip Ganassi Racing Ford GT #67 van Harry Tincknell en Andy Priaulx met een indrukwekkende marge de pole. Het gemiddelde van de twee Britten was 1:56.202, maar voornamelijk het snelste rondje van Priaulx stak er met kop en schouders bovenuit. De AF Corse Ferrari 488 GTE van Davide Rigon en Sam Bird start morgen als tweede in GTE, de Aston Martin #95 daarachter maakt dat er drie verschillende constructeurs op de eerste drie plaatsen zullen staan. De pole in GTE-Am tot slot ging naar de Aston Martin #98 van Dalla Lana, Lamy en Lauda.

--- Uitslag Kwalificaties FIA WEC Silverstone 2017 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 15 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Silverstone.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons